Cursisten aan het werk.
Cursisten aan het werk. Alina Krasieva

Creatief het voorjaar in bij Platform C

19 april 2022 om 10:30 Onderwijs

AMSTELVEEN In mei gaan korte creatieve cursussen van start bij Platform C | Volksuniversiteit Amstelland. Daaronder tekenen en schilderen, beeldhouwen in steen en de geliefde Talentenklas voor jeugdige kunstenaars. Nieuw in het voorjaarsprogramma van Platform C zijn de cursussen Tekenen op de iPad, Boetseren naar model en Ontdek de wereld van het etsen. Al met al voldoende mogelijkheden om van het voorjaar een creatieve lente te maken.

TEKENEN, SCHILDEREN, BEELDHOUWEN Voor zowel beginners als gevorderden beginnen in mei nieuwe korte cursussen op het gebied van tekenen, schilderen en beeldhouwen. Binnen tekenen en schilderen wordt onderscheid gemaakt tussen disciplines als aquarelleren, model, portret & stilleven en botanisch tekenen. Jeugdige kunstenaars van 6 tot 12 jaar kunnen op verschillende dagen en tijdstippen aankloppen bij de Talentenklas voor een inspirerende ontdekkingsreis. De cursussen tekenen en schilderen gaan vanaf 9 mei van start. Beeldhouwen in steen kan op alle niveaus worden gevolgd van 11 mei tot en met 29 juni.

De Talentenklas is te volgen op maandag (vanaf 9 mei), woensdag (vanaf 11 mei), vrijdag (vanaf 13 mei) en zaterdag (vanaf 14 mei). Kijk voor uitgebreide informatie en inschrijving op de website van Platform C: www.platform-c.nu.

TEKENEN OP DE IPAD Met foto’s van de natuur als uitgangspunt worden in de cursus Tekenen op de iPad de mogelijkheden verkend van het digitaal tekenen met de iPad. Dat alles met behulp van het ‘digitale atelier’ in de iPad. De cursus wordt gegeven door Marijke van Oostrum van donderdag 12 mei tot en met 7 juli.

De van origine Argentijnse kunstenaar Pablo Ponce is docent bij de nieuwe cursussen Boetseren naar model en Ontdek de wereld van het etsen. Etsen met de zogenoemde drogenaaldtechniek is een eeuwenoude techniek, waarbij met een etsnaald een tekening wordt gekrast in een etsplaat. Beide cursussen van Pablo Ponce lopen van vrijdag 13 mei tot en met 1 juli en zijn geschikt voor deelnemers op alle niveaus.

INFORMATIE EN INSCHRIJVING Voor meer informatie over tarieven, data en inschrijving: zie www.platform-c.nu.
De balie van Platform C is geopend maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 020-6471457, e-mail: info@platform-c.nu


Foto: Alina Krasieva

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie