Wethouder Frank Berkhout en Fabian Leijten, directeur van Digibende.
Wethouder Frank Berkhout en Fabian Leijten, directeur van Digibende. Aangeleverd

Digibende helpt meer dan 80 jongeren in eerste jaar

24 januari 2022 om 14:30 Onderwijs

AMSTELVEEN Sommige jongeren worstelen om hun plek te vinden in de maatschappij en op school. Ze dreigen uit te vallen of komen zelfs thuis te zitten. Digibende biedt deze jongeren een plek en perspectief. Sinds 2020 heeft Digibende een vestiging in Amstelveen. De maatschappelijke opbrengsten van hun eerste jaar zijn gebundeld in een boekje. Directeur Fabian Leijten overhandigde het eerste exemplaar aan wethouder Frank Berkhout (onderwijs en jeugd).

Wethouder Berkhout is blij met deze plek in Amstelveen: “Het is natuurlijk geweldig om te zien dat meer dan tachtig jongeren de weg naar Digibende hebben gevonden en geholpen zijn. Daaruit blijkt dat Digibende een innovatief aanbod heeft. Ze bieden jongeren naast een nieuwe uitdaging en onderwijs ook de zorg die ze nodig hebben. Daardoor gaan deze jongeren weer in zichzelf geloven, naar de toekomst kijken en gaan ze vaak weer deels naar school. Mooi dat we als gemeente hieraan kunnen bijdragen zodat kinderen uit deze hele regio een vangnet hebben.”

Jongeren met bijvoorbeeld autisme, hoogbegaafdheid, faalangst en leerstoornissen vinden moeilijk aansluiting en passen niet in het reguliere onderwijs. Bij Digibende krijgen deze jongeren persoonlijke aandacht. Interne orthopedagogen en pedagogen coachen de jongeren. Qua onderwijs gaan ze aan de slag met ICT, technologie en digitale vaardigheden.

POSITIEF Naast de gemeente Amstelveen heeft Stichting VO Samenwerkingsverband Amstelland en Meerlanden zich sterk gemaakt om Digibende naar Amstelveen te halen. Frans Jordaan, directeur-bestuurder is enthousiast over deze resultaten van het eerste jaar; “Natuurlijk zijn de ervaringen nog pril, maar ik heb er alle vertrouwen in dat Digibende een stabiele plek krijgt in het aanbod van Passend Onderwijs. Al was het alleen maar omdat de eerste ervaringen van jeugdigen die bij Digibende zitten en hun ouders zo positief zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie