Ella zoekt een gastgezin in Amstelveen of omgeving.
Ella zoekt een gastgezin in Amstelveen of omgeving. Aangeleverd

Scholiere Ella uit Duitsland zoekt een gastgezin in Amstelveen of omgeving

6 januari 2022 om 07:26 Onderwijs

AMSTELVEEN Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken deze maand hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Ella uit Duitsland die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Amstelveen of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin dat haar een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.


UITWISSELING Ella doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.
Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin reizen niet meer vanzelfsprekend is, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

SPORTIEF De 15-jarige Duitse Ella is een sociale en sportieve meid. Haar favoriete sport is hockey, ze traint hiervoor elke week drie keer. Daarnaast doet ze met haar familie veel sportieve dingen zoals golfen en skiën. Ella heeft thuis een hond, twee katten een drie paarden en kan dus goed voor dieren zorgen. De Duitse scholiere kan niet wachten om haar uitwisseling te beginnen en om voor het eerst poffertjes te eten! “Nederland is een echt hockeyland en hockey is mijn favoriete sport, dus de keuze naar welk land ik op uitwisseling zal gaan was snel gemaakt.” Leer Ella beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active.

UNIEKE ERVARING Ella zoekt een gastgezin in Amstelveen of omgeving. Ze volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

GASTGEZIN Wie biedt Ella een gezellig thuis in Nederland? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active: jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen.
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.
Wie nieuwsgierig geworden is naar Ella, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma kan voor meer informatie contact opnemen met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, 085-2224810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland..


Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun ‘High School Holland’-droom waar te maken. (Foto: Aangeleverd)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie