Ingrid Poelstra (rechts) en haar opvolgster Karine Emons kregen bloemen van wethouder Frank Berkhout (Onderwijs).
Ingrid Poelstra (rechts) en haar opvolgster Karine Emons kregen bloemen van wethouder Frank Berkhout (Onderwijs). Gemeente Amstelveen

Basisschool De Zwaluw neemt afscheid van directeur Ingrid Poelstra

20 december 2021 om 15:00 Onderwijs

NES A/D AMSTEL Basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel heeft vorige week in de laatste schoolweek voor de kerstvakantie uitgebreid afscheid genomen van directeur Ingrid Poelstra (65). Ze was ruim 45 jaar actief in het onderwijs en sinds 2007 directeur van De Zwaluw. Ze nam afscheid, omdat ze met pensioen gaat. 

Vorige week woensdag was school als verrassing voor Ingrid Poelstra  versierd met veel oude foto’s en kaarten van ouders en kinderen. Donderdagochtend werd ze van huis opgehaald op de tandem. Vrijdag werd ze op de Middenweg opgewacht met een trekker, waarmee ze naar school werd gebracht. Op de Ringdijk stonden kinderen haar op te wachten met vlaggetjes. Eenmaal aangekomen op school ging ze langs alle klassen waar iets speciaals gedaan werd voor haar. Aan het eind van de dag kreeg ze een cadeau aangeboden van de hele school.

Ingrid Poelstra was 45 jaar en 5 maanden actief in het onderwijs. Ze begon als juf en heeft les gegeven in alle leeftijdsgroepen en in allerlei combinaties. Ze begon in maart 2000 op De Zwaluw in Nes aan de Amstel in groep 3/4. Directeur Frank van Bergen vroeg haar een paar jaar later om daarnaast intern begeleider te worden. Toen hij in het schooljaar 2005-2006 langdurig uitviel vroeg hij haar ook om hem als directeur te vervangen. Toen hij weer beter was, zette Ingrid Poelstra haar werk voort in een combinatie van intern begeleider en een soort adjunct. Toen Frank van Bergen In 2007 weg ging, werd zij echt de directeur van De Zwaluw.

Ook wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) kwam vrijdag op de laatste lesdag voor de lockdown langs om afscheid te nemen. Hij bedankte haar voor haar inzet met een bos bloemen. Ook voor de nieuwe directeur Karine Emons, bracht de wethouder als welkom een bos bloemen mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie