Het gebouw aan Orion 1b wordt ingrijpend aangepast.
Het gebouw aan Orion 1b wordt ingrijpend aangepast. Google

Vernieuwing van scholen in Middenhoven: op zoek naar tijdelijke huisvesting

20 september 2021 om 13:00 Onderwijs

AMSTELVEEN De gemeenteraad gaat in de vergadering van 29 september vrijwel zeker akkoord met plannen voor vernieuwing van de basisscholen in Middenhoven. Dat bleek donderdag in een raadscommissie. 

Voor De Cirkel en de Willem-Alexanderschool komt er nieuwbouw op huidige plek; De Pioniers verhuist naar het bestaande gebouw aan Orion 1b, dat ingrijpend wordt aangepast. Op beide plekken komen kinderopvang en buitenschoolse opvang. De bestaande sportzaal en wijkcentrum De Meent blijven bestaan, maar worden wel aangepast om ze goed te laten aansluiten op de nieuwbouw. Omdat op de centrale plek, waar nu drie scholen zijn, er straks nog twee staan, ontstaat er ruimte voor betere afwikkeling van het verkeer en kort parkeren, en komen er ook woningen. Gedacht wordt aan laagbouw aan de noordkant van het scholengebied en gestapelde zorgwoningen aan de zuidzijde. Het geheel gaat zo’n 25 miljoen euro kosten, exclusief tijdelijke huisvesting voor scholen tijdens de bouw. 

Als eerste wordt gebouw Orion 1b aangepast, zodat De Pioniers daarheen kan verhuizen. “De andere scholen kunnen tijdens de nieuwbouw niet op de huidige plek blijven, dat zou met kinderen in deze omgeving te veel risico’s geven,” aldus onderwijswethouder Frank Berkhout. “Een plek voor de tijdelijke huisvesting van scholen hebben we nog niet gevonden.” 

Op een vraag van BBA-raadslid Pieter Monkelbaan of het plan wel doorgaat als daar geen plek voor te vinden is, zei de wethouder: “Dat móet lukken, want de scholen zijn echt aan vervanging toe. We verwachten aan de randen van Middenhoven wel ruimte te vinden.” Wethouder Floor Gordon vulde aan dat de inspraak voor de te bouwen woningen als eerste project in Amstelveen moet gaan verlopen volgens een nieuwe aanpak. Daarbij worden omwonenden en belanghebbenden in een eerder stadium bij de plannenmakerij betrokken dan tot dusver in Amstelveen gebruikelijk was.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie