Maxime van Gelder van EVBox en oud-leerling van het KKC overhandigt de laadstations aan docent Sietske Roos,
Maxime van Gelder van EVBox en oud-leerling van het KKC overhandigt de laadstations aan docent Sietske Roos, EVBox

Technasium KKC krijgt laadstations om kennis te maken met nieuwe tak techniek

2 september 2021 om 12:39 Onderwijs

AMSTELVEEN De EVBox Group en vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter hebben vijf vrijgekomen elektrische laadstations met tien laadpunten geschonken aan de technasium-afdeling van het KKC. Maxime van Gelder (business development manager Benelux bij EVBox en oud-leerling van het KKC) overhandigde de laadstations aan KKC-docent Sietske Roos. De schenking is bedoeld om de leerlingen van het technasium kennis te laten maken met een heel nieuwe tak van techniek waar veel toekomst in zit. Mede door de energietransitie komen de technische sectoren in Nederland tienduizenden geschoolde mensen tekort.

De laadstations kwamen beschikbaar door de vernieuwing van de laadinfrastructuur bij het project Rembrandt Park van de vastgoedontwikkelaar. In totaal gaat het om negen laadstations, waarvan het KKC er dus vijf heeft gekregen. De andere vier zijn geschonken aan het ROC van Amsterdam. 

TWEEDE LEVEN De laadstations zijn nog volledig functioneel, maar omdat het hele gebied opnieuw wordt ontwikkeld, moesten deze plaatsmaken. Er is voor gekozen deze stations na de realisatie van het project te vervangen door een nieuwere generatie laders. Als instrument in het onderwijs krijgen de weggehaalde stations nu een tweede leven. Laadpunt Nederland demonteerde de laadstations en leverde die vervolgens af bij beide scholen.

PERSONEELSTEKORT Laadpunt Nederland, installatiepartner van EVBox, ondervindt het tekort aan goed geschoold technisch personeel in de praktijk. Het bedrijf is op zoek naar meerdere monteurs en biedt daarnaast stages aan om de overstap naar de arbeidsmarkt te versoepelen en zodoende meer technisch georiënteerde scholieren te werven. 

De EVBox Group bestaat sinds 2010 en helpt bedrijven een duurzame toekomst op te bouwen met flexibele laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Boelens de Gruyter is een vastgoedonderneming waar het bedenken van efficiënte oplossingen voor duurzaam (her)gebruik een belangrijke rol speelt.

Installateurs van Laadpunt Nederland leverden de laadpalen af.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie