Mickey leert een graafmachine te besturen.
Mickey leert een graafmachine te besturen. Joop Touw

Spelen met reuzenspeelgoed tijdens Veiligheidsmiddag Rijkswaterstaat

8 juli 2021 om 14:30 Onderwijs

AMSTELVEEN Sinds het begin van de werkzaamheden rond de uitbreiding van de A9 is er al veel veranderd in Amstelveen. Niet alleen is het straatbeeld heel anders dan een paar jaar geleden maar het vergt ook steeds aanpassingen in het verkeer. Dat geldt ook voor de kinderen. Rijkswaterstaat en aannemer VeenIX hielden woensdag speciaal voor hen een veiligheidsmiddag om ze uit te leggen waar ze op moeten letten als ze in de buurt van de werkzaamheden komen.

Voor Amstelveners rond en in het Oude Dorp begonnen de veranderingen al met de sloop van de woningen in de buurt van het Smedemanplein en de bedrijfsgebouwen langs de A9 aan de andere kant van de Amsterdamseweg. Ook aan het Kazernepad wordt al langere tijd gewerkt. Beide wegen worden veel gebruikt door schoolgaande kinderen. Zij komen op hun fietsje op weg naar school vaak zwaar verkeer tegen of worden opeens geconfronteerd met afgesloten fietspaden. Reden voor Rijkswaterstaat om deze kinderen eens uit te nodigen en ze te laten zien en voelen hoe groot de machines zijn waarmee gewerkt wordt. De kinderen mochten er ook in plaats nemen om te ervaren wat een chauffeur ziet vanuit zo’n machine. Dat maakte meteen duidelijk waarom het veiliger is om even op te letten of de chauffeur je wel ziet. 

De ouders konden zich ondertussen aan de hand van een grote impressie laten informeren over hoe het gebied eruit gaat zien. Rijkswaterstaat had ervoor gezorgd dat niemand honger of dorst hoefde te hebben en de sessie werd afgesloten met de uitreiking van een diploma. Het oranje hesje mochten de kinderen houden.


Op haar knieën zittend kan Lotte net bij het stuur. (Foto: Joop Touw)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie