Afbeelding
Pixabay

Tegemoetkoming voor zwemlessen minima geldt nu ook voor volwassenen

23 juni 2021 om 11:00 Onderwijs

AMSTELVEEN De regeling waarmee leden van minimahuishoudens tegen gereduceerd tarief zwemlessen kunnen nemen met de Amstelveenpas wordt uitgebreid. Ook volwassenen kunnen nu gebruikmaken van de regeling. Tot nu toe gold de regeling alleen voor kinderen.

“Het is belangrijk dat iedereen in de gemeente Amstelveen zwemvaardig is”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. Wethouder Marijn van Ballegooien vult aan: “We willen financiële beperkingen voor het behalen van een zwemdiploma weghalen.”

In Amstelveen kunnen kinderen uit minimagezinnen al tegen gereduceerd tarief op zwemles met de Amstelveenpas. Om de zwemvaardigheid van alle bewoners verder te vergroten wordt nu ook een voorziening getroffen voor volwassenen met een minimuminkomen.

ZWEMVAARDIGHEID “Het zwemvaardig worden is absoluut de eerste prioriteit”, zegt Ellermeijer. “Het behouden van de zwemvaardigheid willen we verder faciliteren door korting te verlenen op recreatief zwemmen.”

PILOT De komende anderhalf jaar voert de gemeente een pilot uit met de uitbreidingen. Het gebruik van de regeling wordt gemonitord en geëvalueerd. In 2023 moet blijken of de regeling wordt voortgezet. De regeling voor zwemlessen voor volwassenen begint in september 2021. De kortingsregeling voor recreatief zwemmen voor minima begint mogelijk al in de zomervakantie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie