KKC-leerlingen bereiden gerechten met insecten: ‘Is je trek enorm, neem dan een worm’

14 jun, 15:15 Onderwijs
Eddie de Blieck
Leerlingen zijn in  de keuken druk bezig om de laatste hand aan de gerechten te leggen.
Leerlingen zijn in de keuken druk bezig om de laatste hand aan de gerechten te leggen.

AMSTELVEEN Ruim veertig leerlingen uit de derde klas van het technasium van het Keizer Karel College (KKC) hebben maandagmorgen in groepjes van vier of vijf de eindpresentatie gegeven van het project ‘Insecten op je bord’. Ze hebben de afgelopen negen weken gewerkt  aan een gerecht waarin insecten verwerkt zijn en aan een marketingplan om dit ook aan de man te brengen. De nieuwe horecagelegenheid Gerrit in Uithoorn opende speciaal voor deze gelegenheid de deuren voor de scholieren, zodat zij daar de reeds voorbereide gerechten af konden maken. Daarna presenteerde ze hun culinaire creaties aan een jury. Die kreeg onder meer een pizza waarin meelwormen verwerkt waren en deegrolletjes met een vulling met sprinkhanen voorgeschoteld. De gerechten vielen ondanks de niet alledaagse vleesvervangers goed in de smaak.

Voor de meeste leerlingen was het de eerste keer dat ze met insecten als voedselbron in aanraking kwamen, zo vertelden ze. “Mijn enige ervaring met insecten was met de muggen die om me hoofd zoemen als ik wil slapen,” aldus een van jongens. De meesten vonden het eten van insecten eerst ook maar een vreemd idee. Toch viel de kennismaking met deze vleesvervangers bij een deel van de leerlingen in..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 16 aug, 15:50 Amstelveen staat met straatnamen stil bij lokale historie
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 9 aug, 14:00 Overleg over extra tramhalte op nieuw bedrijventerrein Amstelveen Zuid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 16:00 Gemeente Amstelveen bereidt zich voor op aanvallen op computersystemen
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:00 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Overig 24 jul, 11:00 Nieuwe wijkagent Westwijk: Radjin Kalikadien
PREMIUM
Afbeelding
Overig 17 jul, 10:40 Kettinggesprek Matthijs de Jongh

Mis niks, lees alles van Amstelveen


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amstelveen en omliggende plaatsen met Amstelveens Nieuwsblad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Amstelveens Nieuwsblad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amstelveen.