Een van de drie basisscholen aan Orion.
Een van de drie basisscholen aan Orion. Gemeente Amstelveen

Nieuwbouwplannen voor basisscholen aan Orion in Middenhoven

11 juni 2021 om 14:18 Onderwijs

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft plannen voor nieuwbouw van drie basisscholen aan de Orion: de Cirkel, de Pioniers en de Willem Alexanderschool. Deze schoolgebouwen zijn te klein en verouderd. Deze nieuwbouw, met aanpassingen aan het na gelegen buurtcentrum en sportzalen, vraagt om een investering van naar schatting 21 miljoen euro. Als alles volgens schema verloopt, kan de nieuwbouw over vijf jaar in gebruik genomen worden, 

De gemeente heeft in opdracht van de gemeenteraad laten onderzoeken wat de wensen zijn en wat er kan op de huidige locatie. Daaruit blijkt dat het terugkeren van de Cirkel en de Willem-Alexanderschool op het huidige terrein en het verplaatsen van de Pioniers naar de overzijde van de Orion, het meest wenselijk is.

“Een fijne eigentijdse school is zo belangrijk om goed les te krijgen en te geven. De plannen voor scholen aan de Orion voldoen daar ruim aan. Tegelijkertijd is er rekening gehouden met een verbetering van het haal – en brengverkeer. Zodat de doorstroming in de wijk en de veiligheid voor bewoners verbetert,” zegt wethouder  Frank Berkhout (Onderwijs) in toelichting op de plannen.

Volgens wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening) wordt er er naar het hele gebied gekeken. ‘Wij zien mogelijkheden om de verkeersveiligheid te verbeteren, meer groen te realiseren op de schoolpleinen en in het gebied, extra parkeerruimte, zorgwoningen en/of woningen. Daarover willen we in het najaar bewoners raadplegen.”

Het is de verwachting dat in het najaar de plannen voor de scholen een concreter karakter krijgen. Op dat moment kijkt de gemeente samen met de buurt naar de plannen, mogelijkheden in het gebied en de planning.De gemeenteraad moet eerst haar goedkeuring geven voor de investering van 21 miljoen. Daarna kunnen de voorbereidingen starten en is nieuwbouw uiterlijk in 2026 gereed.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie