De kinderen vermaken zich prima met de robots.
De kinderen vermaken zich prima met de robots. O. Sahin

Leerlingen De Bloeiwijzer genieten van RobotWise-dag

25 februari 2021 om 18:55 Onderwijs

AMSTELVEEN Leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool De Bloeiwijzer genoten donderdag 25 februari volop van een bijzondere vakantiedag. RobotWise, dat zich richt op talentontwikkeling met behulp van sociale educatieve robots, had een gratis RobotWise-dag voor ze georganiseerd. 

Het doel van deze RobotWise-dag was kinderen juist tijdens deze vakantieperiode in coronatijd extra sociale en emotionele ondersteuning te bieden. Maar het was ook voor leerlingen die bijvoorbeeld extra aandacht nodig hebben op het gebied van taal of rekenen. Er waren verschillende activiteiten met educatieve robots, waarbij leerlingen veel met elkaar moesten samenwerken. Ze leerden spelenderwijs om met de robots om te gaan. “Behandel de robot als je huisdier. Dus voorzichtig vastpakken”, waarschuwde de trainer. Een van de leerlingen wist niet goed wat te doen met dat advies. “Maar meester, ik heb alleen een vis, die mag ik helemaal niet vastpakken.” De kinderen leerden ook de robots te programmeren. Trainers van RobotWise waren de hele dag aanwezig om de leerlingen te begeleiden en om ervoor te zorgen dat de coronarichtlijnen werden gevolgd. 

Om deze vakantie-activiteit mogelijk te maken, is nauw samengewerkt met de gemeente Amstelveen. “Voor kinderen is het wezenlijk om gezien te worden. Dit is altijd belangrijk, maar in deze tijd helemaal. Mooi dat De Bloeiwijzer en RobotWise samenwerken om in de vakantie kinderen te ondersteunen bij het verkennen van hun talenten en mogelijkheden. De gemeente moedigt dit soort initiatieven aan”, zegt Frank Berkhout, wethouder Onderwijs & Jeugd.


Foto: O. Sahin

“Kinderen hebben het bijzonder zwaar met alle coronamaatregelen. Voor kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben, geldt dit nog sterker. Daarom hebben we in samenwerking met De Bloeiwijzer en met de gemeente Amstelveen deze RobotWise-dag georganiseerd”, zegt Tamar Neter, CEO en oprichter van RobotWise. “Dit was voor de leerlingen niet alleen een leuke en boeiende vakantie-activiteit, maar ook kregen ze extra aandacht op sociaal en emotioneel gebied. Ons leerprogramma met diverse educatieve robots is daar specifiek voor ontwikkeld. We zien telkens weer dat kinderen het niet alleen erg leuk vinden om zelf met onze robots aan de slag te gaan, maar ook dat ze beter met elkaar samenwerken en communiceren.”

De Bloeiwijzer is een openbare school voor speciaal basisonderwijs, waar ieder kind wordt gezien en gehoord en ruimte en vertrouwen krijgt om te groeien. 

RobotWise ontwikkelt en biedt interactieve les- en trainingsprogramma’s, met sociale educatieve robots, voor alle typen onderwijs, het bedrijfsleven en jeugdhulp. Kijk voor meer informatie op https://robotwise.nl/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie