Afbeelding
KKC

Gemeente Amstelveen trekt 21 miljoen euro uit voor vernieuwing KKC

9 november 2020 om 14:30 Onderwijs

AMSTELVEEN De gemeente trekt 21 miljoen euro uit voor renovatie en uitbreiding van het Keizer Karel College. De uitbreiding maakt een lichte groei mogelijk van rond 1.815 leerlingen nu naar 1.860 leerlingen in 2024. Voor de afzienbare termijn moet de school voldoende ruimte aan leerlingen kunnen bieden en weer dertig jaar mee kunnen.

Het bestaande deel van de school is inmiddels al behoorlijk oud. Het dateert uit 1968. Bert de Pijper (ChristenUnie) verbaasde zich hierover. “Waarom dit gerenoveerd en niet gesloopt?” vroeg hij zich af. “Het Hermann Wesselink College dateerde uit 1978 en wordt gesloopt en het oudere Keizer Karel College wordt gerenoveerd. Dit omdat nieuwbouw zou leiden tot twee jaar vertraging. Ik vraag mij af of goedkoop hierdoor geen duurkoop wordt.”
Volgens onderwijswethouder Frank Berkhout is niet alleen vanuit financiële overwegingen gekeken naar de vraag ‘nieuwbouw of renovatie?’. “Ons beleid is niet dat we rücksichtlos oude gebouwen slopen om er iets nieuws voor in de plaats te zetten,” zei hij. “We kijken ook hoe we zaken kunnen hergebruiken. En iets wat nieuwer is, is niet per definitie beter in elkaar gezet. Er is echt goed gekeken naar de beste variant.”
De renovatie en uitbreiding van de school zouden aanvankelijk bijna 27,7 miljoen euro kosten, maar versoberingen leiden tot een lager bedrag: 24,8 miljoen. Verder betaalt de school zelf 3,7 miljoen mee, waardoor de kosten voor de gemeente komen op 21 miljoen euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie