Afbeelding
Foto: Marcel Krijgsman

Colleges Oud geleerd, Jong gedaan in Bibliotheek Amstelveen: Filosofie in perspectief

13 oktober 2020 om 11:30 Onderwijs

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelveen organiseert in oktober en november samen met Stichting Oud geleerd, Jong gedaan een vierdelige collegereeks speciaal voor ouderen. Het onderwerp dat centraal staat is ‘Filosofie in perspectief’.

Tijdens deze reeks vertelt Paulien over filosofie en gaat in gesprek over hoe mensen zelf over bepaalde thema’s nadenken. Eén van deze thema’s is geschiedenis: deelt iedereen dezelfde geschiedenis? Wat moet er in de geschiedenisboeken staan en hebben sommige verhalen meer waarde dan de andere? Een tweede thema is ‘Vrijheid’ en hoe de mensen daar volgens de bekende filosofen mee om moeten gaan. En hoe gaan de deelnemers zelf om met botsende vrijheden?

Inschrijven kan voor de hele reeks. Vanaf 21 oktober worden de colleges vier weken lang elke woensdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur gegeven in de Bibliotheek aan het Stadsplein. Leer alles over het onderwerp ‘Filosofie in perspectief’ en ontmoet mensen die hier ook in geïnteresseerd zijn. Eén kaartje geeft toegang tot alle vier de colleges. Uiteraard is het niet verplicht om alle vier de colleges te bezoeken en worden alle maatregelen omtrent corona toegepast.

Kosten: leden van de bibliotheek betalen 15 euro en niet-leden 20 euro. Kaartjes zijn te koop via www.debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie