Wethouder Frank Berkhout.
Wethouder Frank Berkhout. Kees Winkelman

Gemeente steunt samenwerking van kinderopvang en onderwijs in Amstelveen

1 oktober 2020 om 16:00 Onderwijs

AMSTELVEEN De gemeente wil de komende jaren een sterke partner zijn voor kinderopvang en onderwijs in Amstelveen. Dat is de boodschap van wethouder Frank Berkhout aan de gemeenteraad over de voortgang van de onderwijsagenda. 

Een aantal doelen uit deze onderwijsagenda zijn al behaald, andere zijn door de coronacrisis aangepast. Wethouder Onderwijs, Frank Berkhout: “We hebben een aantal belangrijke doelen op het gebied van onderwijshuisvesting en internationaal onderwijs behaald. De coronacrisis dwingt ons nu om andere keuzes te maken. We focussen daarom op het versterken van het onderwijs daar waar dat het meest nodig is. Zodat kwetsbare leerlingen niet uit het oog raken, het onderwijs sterk uit deze crisis komt en het vak aantrekkelijk blijft voor leerkrachten. De gemeente pakt hier nadrukkelijk haar rol vanuit het onderwijsachterstanden beleid, leerplicht en de uitvoering van de jeugdwet. Daarmee willen wij een sterke partner zijn voor het onderwijs en de kinderopvang de komende jaren.”

KANSEN Sinds de start van de coronacrisis heeft de gemeente de banden met onderwijsbesturen, kinderopvangorganisaties en schooldirecteuren verder aangehaald. Wethouder Berkhout wil samen met hen inzetten op de kansen die de coronacrisis, naast uitdagingen, ook brengt. Zo hebben de maatregelen gezorgd voor vernieuwing waardoor het onderwijs in ontwikkeling en het vak van leraar aantrekkelijk blijft. 

Denk bijvoorbeeld aan digitalisering, gepersonaliseerd leren en vernieuwend organiseren door de inzet van klassenassistenten. Deze ontwikkelingen wil de gemeente verder ondersteunen op scholen waar kinderen dit het meest nodig hebben.

SAMENWERKING Afgelopen maart werd er na de lockdown noodopvang geregeld voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Dit leidde tot een intensieve samenwerking en uitwisseling tussen kinderopvang en onderwijs. Dit ging en gaat niet altijd vanzelf. De gemeente wil deze samenwerking blijvend versterken en ondersteunen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie