Huib de Moor wordt bij het afscheid door zijn collega's flink in de bloemen gezet.
Huib de Moor wordt bij het afscheid door zijn collega's flink in de bloemen gezet. Eigen foto

Meester Huib gaat met pensioen

1 juli 2020 om 07:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Na veertig mooie schooljaren bij de Willem-Alexanderschool in Amstelveen, gaat meester Huib de Moor (66) met pensioen.

Meester Huib begon zijn carrière elders maar maakte al gauw de overstap naar de Willem-Alexanderschool waar hij 40 jaar geleden begon bij de kleuters. Dagelijks maakte hij een mooie bordtekening en beleefde hij samen met de kleuters leuke avonturen.
Huib is een meester bij wie ouders en kinderen zich geliefd, gezien en gewaardeerd voelen, zeggen zijn collega's. Huib mag zich met recht een begrip noemen in de Ouderkerkse en Amstelveense gemeenschap. De Ouderkerker maakte de reis naar Amstelveen al die jaren trouw op de fiets, door weer en wind. Voor veel kinderen én volwassenen staat de Willem-Alexanderschool gelijk aan ‘Meester De Moor’.
Volgens de kinderen is Huib de beste verhalenverteller. Met name zijn spookverhaal tijdens het kamp van groep 8 werd door vele kinderen enorm gewaardeerd en stiekem een beetje eng gevonden.
Huib heeft zo veel mogelijk kennis overgedragen aan alle leerlingen die hij gedurende zijn schoolloopbaan heeft mogen ontmoeten en begeleiden.

Voor de ouders van de kinderen in groep 8 was het prettig te weten dat Huib zich in het laatste jaar van de basisschool ontfermde over hun kinderen. Hij zorgde ervoor dat alle kinderen een passende plek kregen in het voortgezet onderwijs. "Meester Huib was benaderbaar, enorm gepassioneerd in zijn werk en zocht vooral persoonlijk contact met ouders en leerlingen."
De teamleden van de Willem-Alexanderschool hebben altijd enorm genoten van zijn open, zachtaardige en vriendelijke levenshouding.

ENERGIE "Huib zorgde ervoor dat ieder teamlid zich bij hem op zijn gemak voelde en bood ons met alle liefde zijn kennis en expertise aan. Hij straalde rust uit, maar was tegelijkertijd ook zeer energiek. Het organiseren van sportieve activiteiten was zijn lust en zijn leven."
De collega's zullen meester De Moor enorm gaan missen, melden ze. "Zijn vriendelijkheid, zijn wijze woorden en tomeloze energie om alles in en rond de school te organiseren. Hij heeft de Willem-Alexanderschool kleur gegeven; mede door zijn positieve benadering hebben kinderen, ouders én collega’s het fijn bij ons op school."

AFSCHEID Deze week nemen de collega's afscheid en kan De Moor gaan genieten van een welverdiend pensioen.

"De Willem-Alexanderschool maakt een diepe buiging voor de koning van deze school en wenst Huib alle geluk in de toekomst", aldus de collega's.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie