Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Nieuwbouw Hermann Wesselink College ligt op schema

20 mei 2020 om 10:20 Onderwijs

AMSTELVEEN Wethouder Frank Berkhout van onderwijs nam een kijkje in het nieuwe schoolgebouw van het Hermann Wesselink College dat in aanbouw is. Intern projectleider Ton Kodde, rector Bert Kozijn en bestuurder Duco Adema gaven de wethouder een uitgebreide rondleiding.

De bouw ligt, ondanks de coronacrisis, op schema. Het pand wordt volgens planning eind dit jaar opgeleverd, zodat scholieren er vanaf 2021 les kunnen krijgen. Het nieuwe gebouw heeft veel kenmerken waar de scholieren naar uit kunnen kijken. Zo is er een theater met een groot podium en is de kantine verdeeld over drie ruimten met onder meer een studielounge. De lokalen zijn groter dan normaal, namelijk 64 m2 in plaats van 50 m2. Hierdoor zijn de klassen op verschillende manieren in te zetten en in verschillende opstellingen te gebruiken door leerkrachten. Door de open verdiepingen en grote ramen krijgt de school een open en ruimtelijk effect. Tegelijkertijd zorgt de indeling ervoor dat het een knusse school blijft, die niet te massaal aandoet.

Wethouder Frank Berkhout (onderwijs en jeugd): “Het schiet goed op met de bouw, zelfs in coronatijd, dat verdient wel een compliment. Ik zie de scholieren al lopen in dit eigentijdse pand en heb er alle vertrouwen in dat ze zich snel thuis voelen. Ook voor leerkrachten moet het fijn zijn om in zulke grote lichte lokalen les te kunnen geven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie