Kinderburgemeester Milanka (staand rechts) deelt samen met wethouder Frank Berkhout het boek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ uit in het kader van de campagne ‘Geef een boek cadeau’.
Kinderburgemeester Milanka (staand rechts) deelt samen met wethouder Frank Berkhout het boek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ uit in het kader van de campagne ‘Geef een boek cadeau’. Gemeente Amstelveen

Leerlingen groep 4 en 5 in Amstelveen krijgen boek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ cadeau

9 februari 2024 om 15:42 Onderwijs

AMSTELVEEN Kinderburgemeester Milanka heeft vrijdag 9 februari samen met wethouder Frank Berkhout (Onderwijs) boeken uitgedeeld op haar school De Zwaluw in Nes aan de Amstel en op De Westwijzer. Dit deden ze in het kader van de jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’ . De kinderen kregen het boek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ van schrijfster Mirjam Oldenhave. Ook alle andere kinderen van van groepen 4 en 5 in Amstelveen krijgen dit boek cadeau van de gemeente.

De campagne ‘Geef een boek cadeau’ wil dat ieder kind in Nederland opgroeit met een eigen boekenplank vol met de allermooiste kinderboeken. De gemeente doet ieder jaar samen met boekhandel Venstra mee aan deze actie om het lezen bij kinderen te stimuleren.

“Als gemeente vinden we het belangrijk dat kinderen lezen. Daarom doen we mee aan deze actie. Naast zelf lezen is dit ook een leuk boek om voor te lezen of cadeau te geven,” licht wethouder Berkhout toe. 

Boekenhandel Libris Venstra doneert een stapel van deze boeken aan de Voedselbank die kinderen helpen met een taalachterstand. In heel Nederland is het boek sinds 2 februari te koop tegen de gereduceerde prijs van 2,99 euro in boekhandels. 


Foto: Gemeente Amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie