Impressie van de nieuwe woontoren 'Amstelwood'.
Impressie van de nieuwe woontoren 'Amstelwood'. Being

Eerste hout-hybride woontoren in Amstelveen komt aan de Ouderkerkerlaan

21 november 2023 om 13:46 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Being en Innova gaan de eerste hout- hybride woontoren in Amstelveen realiseren. Het bestaande Esso-tankstation en de voormalige autogarage aan de Ouderkerkerlaan maken plaats voor Amstelwood: een markante toren naar ontwerp van Team V Architectuur. Het zogeheten natuurinclusieve woongebouw omvat 131 appartementen en een ruimte van circa 90 vierkante meter op de begane grond, voor bijvoorbeeld een sportstudio of kleine supermarkt.  

De woontoren met 16 lagen wordt grotendeels opgetrokken uit hout. Groenvoorzieningen op en rondom het gebouw moeten de biodiversiteit stimuleren en ruimte bieden aan lokale flora en fauna. Door te kiezen voor natuurlijke materialen zorgt Amstelwood volgens Being en Inova voor een minimale belasting voor het milieu.

DUURZAAM

 Bas van Dam, medeoprichter en -eigenaar van Being, benadrukt de waarde die dit project in zijn ogen heeft: “Amstelveen is een van de groenste steden van Nederland, dus het is fantastisch dat we juist op deze plek zo’n unieke hout-hybride woontoren kunnen toevoegen. Dit project belichaamt de toekomst van stedelijk wonen: duurzaam, comfortabel en in verbinding met de natuur.” 

OPVALLEND GEBOUW

 “Het project Amstelwood markeert een wijkentree en biedt daarmee kansen voor een opvallend gebouw,” stelt Do Janne Vermeulen, partner/architect Team V Architectuur. “We hopen levendigheid te bieden in een gebied dat vooralsnog wordt gedomineerd door autoverkeer. Het is een strategische plek voor verdichting en door de hoogte in te gaan, blijft er per saldo meer ruimte vrij voor de natuur.”

MIDDELDUUR

In het complex komen 131 woningen. Het gaar daarbij om 55 procent koopwoningen en 45 procent huurwoningen. Ten minste 75 procent van de woningen valt in het middeldure prijssegment. De variëteit aan huur- en koopwoningen is volgens de initiatiefnemers aantrekkelijk voor diverse doelgroepen, van starters en jonge gezinnen tot expats en zogenaamde empty nesters.

Amstelwood ligt nabij de kruising van de Ouderkerkerlaan en de Beneluxbaan, tussen het Stadshart en de wijk Keizer Karelpark. De ingang van het gebouw komt te liggen aan de Ouderkerkerlaan.  De woningen gaan vanaf begin volgend jaar in de verkoop via Eefje Voogd Makelaardij. 

Voor meer informatie: amstelwood.nl.


Impressie van de woontoren.  - Being

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie