Wethouder Floor Gordon met vertegenwoordigers van betrokken partijen bij de onthulling van het bouwbord van Zuyderhoven in De Scheg-West.
Wethouder Floor Gordon met vertegenwoordigers van betrokken partijen bij de onthulling van het bouwbord van Zuyderhoven in De Scheg-West. BPD Bouwfonds gebiedsontwikkeling

Onthulling bouwbord gebied ‘Zuyderhoven’ eerste stap in ontwikkeling De Scheg West

23 oktober 2023 om 12:14 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening) heeft vrijdag het bouwbord onthuld voor woningbouw in de nieuwe wijk De Scheg West (ten zuiden van Westwijk). Het gebied wordt ontwikkeld onder de naam Zuyderhoven. De onthulling vond plaats nadat de gemeenteraad op 18 oktober het bestemmingsplan en exploitatieplan voor de ontwikkeling van De Scheg-West in het gebied tussen de Legmeerdijk en de Noorddammerweg had vastgesteld. Hier realiseert Ontwikkelcombinatie Zuyderhoven (een samenwerking tussen BPD/Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Roosdom Tijhuis) 800 woningen. Ook wordt hier een basisschool met kinderdagverblijf gebouwd.

“We hebben een belangrijke stap genomen in een langlopend proces om gezinswoningen te bouwen en de bouw komt nu echt dichterbij,” zegt wethouder Floor Gordon. “ De Scheg-West wordt in fases een aantrekkelijke, groene en klimaatadaptieve wijk voor mensen die willen doorstromen, bijvoorbeeld vanuit een appartement. Ik hoop dat de eerste woningen snel kunnen worden opgeleverd zodat we wat aan de hoge woningnood in Amstelveen kunnen doen.”

DORPS KARAKTER

De wijk is ontworpen met een dorps karakter, waarbij lintbebouwing aan de randen wordt afgewisseld met ‘buurtjes’ in het midden. Deze buurtjes, die met bruggen over de singels met elkaar verbonden zijn, bestaan uit eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen. Bij de ontwikkeling en inrichting van het openbare gebied is er veel aandacht voor groen en speelplekken met houten elementen.

HUURWONINGEN

Achmea Real Estate heeft namens BPL Pensioen 185 huurwoningen gekocht in Zuyderhoven, waarvan 50 appartementen in het gereguleerde middensegment. Dit houdt in dat er bij de toewijzing maximale voorwaarden gelden voor zowel het inkomen als de verhuurprijs. Meer informatie over de inschrijving voor de huurwoningen volgt op een later moment.

In augustus 2023 hebben BPD en Roosdom Tijhuis een overeenkomst met de gemeente getekend waarbij BPD/Roosdom Tijhuis zelfstandig het gehele plan de Scheg-West ontwikkelen en realiseren. De locatie omvat in totaal 800 woningen. BPD/Roosdom Tijhuis realiseren het gros van de woningen, gemeente Amstelveen koopt bouwrijpe grond van de ontwikkelaar voor de realisatie van een basisschool met kinderdagverblijf en Achmea Real Estate laat namens BPL Pensioen de huurwoningen in de wijk realiseren. Daarnaast zijn er enkele andere partijen die zelf woningen ontwikkelen.

Een nieuw bestemmingsplan was nodig om de komende jaren vergunningen te kunnen verlenen. Deelgebied West is opgedeeld in vier zones en de bouw van de woningen vindt gefaseerd plaats. Het bouwrijp maken en voorbelasten op de locatie Zuyderhoven is inmiddels gestart. De verkoop van de woningen is voorzien in het eerste kwartaal van 2024, de oplevering van de eerste woningen in 2025.

Voor meer informatie: www.nieuwbouw-zuyderhoven.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie