Artist impression van de nieuwe Pathé Bioscoop.
Artist impression van de nieuwe Pathé Bioscoop. Gemeente Amstelveen

Pathé geeft uiterlijk begin volgend jaar aan of bioscoop in Stadshart doorgaat

22 mei 2023 om 13:33 Nieuwbouw Tips van de redactie

AMSTELVEEN Pathé Theatres B.V meldt uiterlijk 31 januari 2024 aan de gemeente Amstelveen of zij doorgaat met de plannen voor realisatie van bioscoop met zeven zalen in Stadshart Amstelveen. Dat is vastgelegd in een aanvulling (allonge) op de overeenkomst die de gemeente en Pathé eerder hebben gesloten.

Pathé had de gemeente eerder in november gemeld dat nieuwbouwprojecten, waaronder die in Stadshart Amstelveen, met een jaar worden uitgesteld. Dit als gevolg van de gestegen energieprijzen en bouwkosten. Aanvankelijk was de planning dat de start van de bouw in 2025 plaats zou vinden.

In maart 2022 had de gemeente daarvoor een koop- en anterieure overeenkomst met Pathé Theatres B.V gesloten. Hiermee verleende de gemeente medewerking aan de realisatie van de bioscoop met zeven zalen. Het complex moet volgens de plannen achter Schouwburg Amstelveen en P60 komen en krijgt haar entree aan het Stadsplein ter hoogte van de huidige hoofdingang van Platform C.

VOORWAARDEN

De gemeente heeft haar medewerking aan het verzoek van Pathé tot uitstel van het project toegezegd. Dit wel onder een aantal voorwaarden die voor de gemeente van belang zijn, zodat de met de realisatie van het bouwplan samenhangende zaken doorgang vinden. Het gaat hierbij met name om de inpassing van de bioscoop in de te vernieuwen Cultuurstrip aan het Stadsplein en de vormgeving van het expeditieplein aan de achterzijde. Ook zijn daarbij afspraken gemaakt over de te maken plankosten voor de gemeente en op welke manier partijen in gesprek blijven over het vervolg van het project.

VERTROUWEN IN REALISATIE

Met het aangaan van de aangaan van de aanvulling op het contact heeft het college van B en W het verzoek tot uitstel van de bouw van de bioscoop geformaliseerd. ‘Beide partijen spreken daarbij het vertrouwen uit in de realisatie van de bioscoop in ons Stadshart,’ meldt het college in een brief aan de gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie