Stieneke Kruijer bij de locatie Galjoen.
Stieneke Kruijer bij de locatie Galjoen. GroenLinks Amstelveen

Vijf partijen roepen op om ‘coole’ ouderenwoningen te bouwen aan Galjoen

11 april 2023 om 09:48 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Vijf Amstelveense partijen hebben het gemeentebestuur opgeroepen om seniorenwoningen te bouwen op het terrein van Galjoen. Dat gebied bij de Nesserlaan, in het zuiden van Amstelveen, wordt herontwikkeld. Het college van B en W wil er een broedplek van maken voor starters, creatievelingen en voor woon-werkateliers. Vijf Amstelveense partijen vinden dat een perfecte plek om ook woningen voor ouderen te bouwen. Ze dienden een motie in om ook ouderenwoningen te bouwen op de locatie Galjoen en dat voorstel werd aangenomen door de gemeenteraad.  ”Senioren zijn net mensen. Sommigen willen graag een ‘coole’ woning op een plek als Galjoen,” aldus GroenLinks-raadslid  Stieneke Kruijer, initiatiefnemer van de motie.

 ”Het is fijn als er appartementen voor senioren gebouwd worden boven een winkelcentrum of op een rustig hofje. Maar niet alle ouderen zijn hetzelfde, niet alle ouderen willen hetzelfde. Ik spreek veel oudere Amstelveners die juist in een meer experimentele woonvorm willen leven,” aldus Kruijer. En daar gaat de motie volgens haar over. “Woningen waar de zorg gemeenschappelijk wordt geregeld, waar bewoners lichte mantelzorg verlenen aan elkaar en waar ze een gemeenschap vormen met jonge mensen. Ik krijg daar wel een warm gevoel bij. Laten we alsjeblieft deze kans niet laten lopen.”

De motie van GroenLinks was voorbereid door 50Plus en de ChristenUnie en werd medeondertekend door de SP, het CDA en BBA. De motie werd bijna unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Alle partijen pleiten voor betaalbare, zelfstandige woningen voor ouderen, met de juiste voorzieningen.

Stieneke Kruijer: “Het kabinet wil dat 30 procent van de nieuwe woningen worden gereserveerd voor senioren. Laten we daar in Amstelveen ook eens op afkoersen. 32 procent van de Amstelveners is immers 55 of ouder.” Ze wijst erop dat er meer doorstroming komt in de Amstelveense woningmarkt als senioren kunnen doorstromen naar woningen die passen bij hún wensen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie