Het ombouw van het voormalige KPMG-gebouw tot wooncomplex.
Het ombouw van het voormalige KPMG-gebouw tot wooncomplex. Archief BDU

Gemeenteraad wil niet nog meer woningen in ex-KPMG gebouw

18 december 2022 om 10:00 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De raadsfractie van BBA heeft woensdag in de raad vergeefs een pleidooi gehouden om het gedeelte van het oude KPMG-gebouw aan de A9 dat nog als kantoor in gebruik is, in te richten met woningen. Dat gedeelte wordt momenteel gehuurd door de digitale dienstverlener Atos, maar komt waarschijnlijk over enige tijd vrij. BBA-raadslid Ferry van Groeningen riep op de kans tot ombouwen niet op voorhand in het bestemmingsplan voor het betrokken gebied af te wijzen. Het college heeft echter voorkeur om de huidige bestemming kantoor vast te houden.

 “Er is echter al geruime tijd leegstand in het nieuwe KPMG-gebouw waar 6.000 vierkante meter aangeboden wordt voor verhuur,” zei Van Groeningen. “Bovendien is de kans groot dat in 2023 ook Zwitserleven zijn pand verlaat, zodat er nog meer kantoorruimte vrijkomt.” Het BBA-raadslid wil liever niet dat er weer een flink deel van het oude KPMG-gebouw leeg komt te staan. Hij schat dat er ruimte is voor circa honderd woningen, liefst voor ouderen. 

Van Groeningen kreeg voor een motie met zijn voorstel echter alleen steun van een aantal andere oppositiepartijen. Wethouder Floor Gordon en de coalitiepartijen wezen het idee af, onder meer omdat er de laatste jaren al veel kantoren zijn omgezet in woningen en er ook ruimte moet blijven voor werken in Amstelveen. 

Wethouder Gordon wees verder op een analyse van de gehele Amstelveense kantorenmarkt waar momenteel aan wordt gewerkt. Totdat die is afgerond wil zij zeker de bestemming van het voormalige KPMG-gebouw niet veranderen. De raad wees de BBA-motie met 21 stemmen tegen en 15 voor af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie