Het braakliggende terrein aan Startbaan 5.
Het braakliggende terrein aan Startbaan 5. Google Streetview

Plan voor woongebouw met 65 appartementen aan Startbaan 5 in Amstelveen

24 november 2022 om 15:00 Nieuwbouw


AMSTELVEEN De oorspronkelijke plannen voor realisatie van een sporthotel aan de Startbaan 5 zijn gewijzigd in een project voor een appartementengebouw. Het gebouw moet komen op een stuk braakliggende grond dat grenst aan het parkeerterrein bij het Hermann Wesselink College. Dat terrein heeft momenteel nog de bestemming kantoor. De gemeente is over bouw op dit terrein sinds zes jaar in gesprek met de initiatiefnemer De Jong Groep.

In eerste instantie ging het erom het kantoorgebouw op die plek om te bouwen tot een kleinschalig sporthotel. In 2018 zijn daar ook afspraken over gemaakt, maar in 2020 werd het idee voor een sporthotel minder passend gevonden en organisaties in omliggende panden voelden ook niet voor een hotel naast hun deur. Die zagen liever een woongebouw verrijzen en de gemeenteraad zag daar ook wel wat in.

Hierop vroeg het college De Jong Groep of die ook voor woningbouw voelde. Woensdag presenteerde de initiatiefnemer tegenover raadsleden een ontwerp voor een woongebouw met 65 appartementen, verdeeld over 24 middeldure huur laag, 24 middeldure huur hoog en 17 vrije sector huurappartementen. Het gebouw krijgt een L-vorm met een deel van vier en een deel van negen bouwlagen. Onderdeel van het project is verder een half verdiepte parkeergarage waarin 37 auto’s kunnen staan. Op de begane grond komt een inpandige fietsenstalling. De Jong Groep committeert zich eraan dat de eerste vijftien jaar politie-, onderwijs- en zorgpersoneel voorrang krijgt bij de toewijzing.


Impressie van het nieuwe wooncomplex. - Afbeelding: De Jong Groep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie