Het gebied aan de Van Hattumweg waar De Scheg-Oost gebouwd zal worden ten zuiden van Westwijk.
Het gebied aan de Van Hattumweg waar De Scheg-Oost gebouwd zal worden ten zuiden van Westwijk. Archief BDU

Actief voor Amstelveen schrikt van woningprijzen nieuwbouwwijk De Scheg

Nieuwbouw

AMSTELVEEN De lokale partij Actief voor Amstelveen is onaangenaam verrast door de voorlopige verkoopprijzen voor woningen in nieuwbouwwijk De Scheg-oost die ontwikkelaar VORM noemt in een nieuwsbrief. In de Pre Sale kunnen belangstellenden een groot deel van de 172 woningen in het project Eilands’ Eigen alvast reserveren. Volgens Actief voor Amstelveen gaat het daarbij onder meer om villa’s met een voorlopige verkoopprijs van meer dan 1,3 miljoen euro en appartementen met een gemiddeld prijs van 800.000 euro.

In overleg met de gemeente Amstelveen bouwt VORM in het plan Eilands’ Eigen ook 48 appartementen met een verkoopprijs rond 350.000 euro, maar die worden niet via Pre Sale aangeboden. Actief voor Amstelveen is teleurgesteld dat er in het project niet meer betaalbare woningen voor woningzoekende en doorstromende Amstelveners komen. In de gemeenteraad had wethouder Foor Gordon eerder al verteld dat aan de prijs van die woningen niet meer gesleuteld kon worden, omdat door speculatie de grondprijs heel hoog geworden was. Enigszins morrend moest de gemeenteraad daar genoegen meenemen. Daarbij werd een ingediende motie – door Actief voor Amstelveen gesteund- om nog eens naar die prijzen te kijken weggestemd.

De partij heeft de kwestie nu naar aanleiding van de nieuwsbrief opnieuw aangekaart via schriftelijke vragen aan het college van B en W. ‘Blijkbaar gaat VORM bouwen voor Amsterdammers die hun appartement van 80 of 90 vierkante meter in willen ruilen voor een woning in Eilands’ Eigen.’ stelt de partij. Raadslid Gonnie van Rietschoten wil weten of het het college het eens met deze stelling. “En of het college het met Actief voor Amstelveen eens is, dat als je kijkt naar de huidige plannen, prijzen, en informatie van VORM, deze ontwikkelaar dus niet van plan is betaalbare woningen te bouwen voor woningzoekende en doorstromende Amstelveners?”

Actief voor Amstelveen heeft zich ook gestoord aan de opmerking in de nieuwsbrief dat ‘voor mensen die hoopten dat de grondgebonden woningen 500.000 euro zouden kosten (wat uiteraard helemaal nietkan)….., maar we zitten natuurlijk niet in Drenthe….”  De partij wil weten wat het college van deze opmerking vindt.

advertentie
advertentie