PvdA-raadslid Arnout van den Bosch
PvdA-raadslid Arnout van den Bosch PvdA Amsteveen

PvdA: ‘20 procent woningen aan Bovenkerkerweg sociale huur’

6 december 2021 om 10:17 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De gemeenteraadsfractie van de PvdA wil dat 20 procent van de woningen die aan de rand van Middenhoven aan de Bovenkerkerweg gepland zijn, tot de sociale huursector gaan behoren. In de strook ten oosten van de Bovenkerkerweg staan nu enkele grotendeels leegstaande kantoren, waarvoor woningen in de plaats komen. Op aandringen van de Partij van de Arbeid wordt er door de gemeente een plan gemaakt voor het hele gebied. Vorige week werd dit voor het eerst besproken in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur. In de concept Nota van Uitgangspunten, wordt 20 procent sociale woningbouw genoemd. Wat PvdA betreft staat dat percentage vast. 

Raadslid Arnout van den Bosch: “De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn enorm, dus ik ben ontzettend blij dat de gemeente ook hier in wil zetten op sociale woningbouw.”

Hoewel er nu een aantal uitgangspunten is geformuleerd, is nog niet vastgelegd hoe de strook langs de Bovenkerkerweg er precies uit gaat zien. Projectontwikkelaars willen er graag zo veel mogelijk dure woningen bouwen, buurtbewoners zijn juist bang voor de leefbaarheid van hun wijk. De PvdA wil op zoek naar het optimum: zo veel mogelijk betaalbare woningen, maar wel passend in de wijk. PvdA raadslid Arnout van den Bosch: “Alleen door in gesprek te gaan met buurtbewoners, kan er een plan komen dat zowel voor woningzoekenden als omwonenden goed uitpakt.”

Hoeveel woningen er precies langs de Bovenkerkerweg gebouwd kunnen worden kan dus nog niet gezegd worden, dat hangt er van af wat voor plan er uiteindelijk komt. Voor de PvdA staat echter wel vast dat een vijfde sociale woningbouw moet zijn. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch: “Woningbouw op deze locatie is prima, maar dan moet het wel woningbouw zijn waar de Amstelveense woningzoekenden wat aan hebben. De woningnood moet opgelost worden. Sociale huur is wat dat betreft voor ons topprioriteit. Daar zijn de tekorten het grootst.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie