Het voormalige kantoorgebouw biedt een apocalyptische aanblik.
Het voormalige kantoorgebouw biedt een apocalyptische aanblik. Eddie de Blieck/BDU

Sloop voormalig kantoor Hewlett-Packard aan Startbaan in volle gang

19 november 2021 om 14:08 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De sloop van het voormalige kantoor van Hewlett-Packard aan de Startbaan is in volle gang. Het pand maakt plaats voor woningbouw. Op de plek van het kantoor en omliggend parkeerterrein worden zeven appartementengebouwen met in totaal 552 woningen gebouwd. Het gaat om 358 huurappartementen en 194 koopappartementen die inmiddels al verkocht zijn.

Het project wordt gerealiseerd onder de naam ‘Olympiade’, een verwijzing naar de nabijgelegen sportvelden tussen de Sportlaan en de Startbaan. Er komen in totaal zeven duurzame woongebouwen met de namen van de Olympische steden Rome, Londen, Barcelona, Grenoble, Helsinki, Chamonix en Athene.  De hoogte van de complexen loopt uiteen van drie tot elf woonlagen. Alle gebouwen worden voorzien van groene daken en zonnepanelen. De oplevering van de woningen vindt plaats in 2023.

Woningbouw op de plek van het voormalige HP-kantoor is de laatste stap bij de transformatie van de kantorenstrook langs de Startbaan naar een woonwijk. De transformatie werd ingezet ingezet met woningbouw op de voormalige locatie van het Amstelveen College aan de Startbaan. Later volgde woningbouw op onder meer de locaties Van der Hooplaan 241 en Startbaan 10 en 12. Ook op de plek van het voormalige kantoor aan Startbaan 8 wordt er inmiddels gewerkt aan woningbouw.


De nog te slopen restanten van het HP-gebouw. - Foto: Eddie de Blieck

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie