Hein Trebbe en John van de Heuvel (ontwikkelcombinatie Trebbe/BPD) en wethouder Floor Gordon onthullen gezamenlijk de naam van het project;: 'Beauve'.
Hein Trebbe en John van de Heuvel (ontwikkelcombinatie Trebbe/BPD) en wethouder Floor Gordon onthullen gezamenlijk de naam van het project;: 'Beauve'. Gemeente Amstelveen

Overeenstemming over bouw 52 koopwoningen aan Bovenkerkerweg

17 september 2021 om 15:42 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla’s en herenhuizen bouwen. De gemeente en ontwikkelaars brachten vandaag een toost uit op de start van de nieuwe fase van het project en onthulden bij die gelegenheid de naam van het project: ‘Beauve’.

“We zijn blij dat deze ontsierende plek eindelijk aanzien krijgt met een aantal koopwoningen onder de 450.000 euro. Dit nieuwbouwproject voegt kwaliteit toe, biedt ruimte aan gezinnen en geeft een impuls aan de Bovenkerkerweg: een belangrijke hoofdweg in Amstelveen. Met aandacht voor groen waaronder een groen speelveld voor de hele wijk. Een ingewikkeld plan van lange adem met een mooi resultaat,” aldus wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening).

GRONDGEBONDEN WONINGEN Volgens John van den Heuvel (ontwikkelingsmanager BPD) heeft de ontwikkelcombinatie er bewust gekozen om het plan aan te laten sluiten bij de directe omgeving van Bovenkerk. Daarom komen er grondgebonden woningen en geen appartementengebouw. “Onze architect Joris Molenaar is er goed in geslaagd om ook het sfeerbeeld van Bovenkerk in zijn ontwerp te vertalen,” stelt Van den Heuvel.

Hein Trebbe jr. (directeur Trebbe) is blij met deze stap in de ontwikkeling. “Het is mooi dat we nu de volgende stap zetten. Met Beauve brengen wij een gevarieerd woningaanbod op de markt en dragen wij bij aan de doorstroming op de woningmarkt in en rondom Amstelveen.”
        
COMPLEXE ONTWIKKELING De ontwikkelaars hebben voor meerdere uitdagingen gestaan. Zo moest de kringloopwinkel worden verplaatst, is Carel’s Cafetaria uiteindelijk toch ingepast in het plan, wordt een dijklichaam hersteld en is watercompensatie nodig. Daarnaast is het op verzoek van de gemeente gelukt om ruimte te bieden aan middeldure eengezinswoningen. In de tussentijd zijn de voorbereidende werkzaamheden op de locatie gestart: denk aan archeologisch onderzoek en bodemsanering.

De gemeente stelt een bestemmingsplan op en legt dit naar verwachting 1e helft volgend jaar aan de gemeenteraad ter besluitvorming voor. Nadat vervolgens de omgevingsvergunning onherroepelijk is, kan de bouw van de woningen starten.
Fotobijschrift:


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie