Afbeelding
Ruud van Spaandonk

Plan voor 170 woningen in Scheg-Oost: voorontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 3 juli zes weken ter inzage

1 juli 2021 om 10:10 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Ontwikkelaar VORM wil in deelgebied Oost van de nieuwe groene en duurzame wijk De Scheg circa 170 woningen in diverse prijsklassen bouwen. De woningen komen te staan in het gebied tussen Spoordijk en Bovenkerkerweg ten zuiden van Westwijk. Ze worden omringd met water en groen en er is ook ruimte voor recreatie. Het college van B en W legt het voorontwerp van het bestemmingsplan van deelgebied Oost ter inzage voor reacties.  

Eind 2015 heeft de gemeenteraad de ontwikkelvisie voor de Scheg vastgesteld. De gemeente heeft zelf geen grond, maar maakt de ontwikkeling ruimtelijk mogelijk en heeft de regie over het proces, de afspraken met ontwikkelaars en het woningaanbod. Ook stelt zij uitgangspunten op voor groen, klimaatadaptatie en duurzaamheid. Nu brengt de gemeente het bestemmingsplan voor Oost in procedure. 

Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) geeft aan dat “het voorontwerp van het bestemmingsplan voortvloeit uit het stedenbouwkundig plan dat is opgesteld voor dit deelgebied. Het bestemmingsplan is een vertaling van dat plan in regels en verbeelding.” Ook verkeers- en milieuonderzoeken zijn ten behoeve van het bestemmingsplan uitgevoerd en toegevoegd.

INSPRAAK Om omwonenden in de gelegenheid te stellen een inspraakreactie te geven, legt de gemeente het voorontwerp van het bestemmingsplan zes weken ter inzage. Het is vanaf 3 juli tot en met 13 augustus digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en het is gedurende die tijd ook op papier in te zien in het raadhuis. Voor een bezoek aan het raadhuis dient wel een afspraak gemaakt te worden. Een conceptversie van het stedenbouwkundig plan is eerder aan omwonenden gepresenteerd en te bekijken via https://denkmee.amstelveen.nl. Daar staan ook veel gestelde vragen en antwoorden die met name over verkeer gaan. Naar aanleiding van de reacties kan de volgende versie van het bestemmingsplan, het ontwerpbestemmingsplan, vorm krijgen. Ook dat komt weer ter inzage te liggen. Op www.vorm.nl/deschegoost kunnen toekomstige woningzoekers informatie vinden.

OP DE HOOGTE BLIJVEN Inwoners die graag proactief op de hoogte willen zijn van publicaties van de gemeente, maar ook bijvoorbeeld van provincie en waterschappen, kunnen op https://www.overheid.nl instellen dat zij een seintje per mail krijgen als er besluiten in hun omgeving in voorbereiding zijn of zijn genomen. Daarnaast kunnen Amstelveners geattendeerd worden via de app ‘Omgevingsalert’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie