Nieuwbouw aan de Startbaan.
Nieuwbouw aan de Startbaan. VVD

VVD: ‘Koopwoningen bouwen voor Amstelveners in alle inkomensgroepen’

28 juni 2021 om 14:00 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Ontwikkelaars die de Amstelveense huurwoningmarkt vooral zien als een markt waar veel en snel geld verdiend kan worden, mogen als het aan de VVD ligt, straks achter in de rij aansluiten. VVD-raadslid Arjan Gerritsen: “We willen striktere voorwaarden stellen aan ontwikkelaars en de focus meer verleggen naar de bouw van woningen in het koopsegment. Wat ons betreft realiseren we de komende jaren overwegend koopwoningen voor onze inwoners - jong en oud - én voor alle inkomensgroepen.”

De afgelopen jaren hebben zich talrijke ontwikkelaars gemeld bij de gemeente en zijn even zoveel plannen met vooral woningen in het (middeldure) huursegment gerealiseerd. Dat was ook nodig, maar als het aan de VVD ligt wordt de focus nu verlegd naar kwalitatief hoogstaande woningbouw in het koopsegment. “Als het er eenmaal staat, kijk je er wel zestig jaar tegen aan. Dan wil je dat het er mooi uitziet, dat het past bij Amstelveen en dat het een goede investeringsmogelijkheid biedt voor onze inwoners”, aldus raadslid Arjan Gerritsen.

“De gemeente zal de deur voor ontwikkelaars natuurlijk altijd open houden”, zegt Gerritsen. “Maar bij binnenkomst moeten onze voorwaarden volstrekt helder zijn.” Dit betekent wat de VVD betreft onder meer de focus op woningen in het koopsegment waar de inwoners bij inschrijving voorrang krijgen en die voorzien in een brede behoefte. Het gesprek met een ontwikkelaar moet beginnen met deze basisvoorwaarden, vindt de VVD. Dan wordt snel duidelijk of de partij daar brood in ziet. Zo niet, dan resteert een plek achteraan in de rij. Raadslid Arjan Gerritsen: “Er is meer dan voldoende interesse vanuit de markt om mooie projecten voor Amstelveen te realiseren. We moeten echter niet vergeten dat ‘geen deal’ soms ook een betere deal voor Amstelveen kan zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie