Afbeelding
PR

Spandoek onderstreept protest tegen bouwplannen voor Alleman Kwartier

27 mei 2021 om 11:50 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Door de Stichting Allemansbelang werd woensdag een spandoek opgehangen op het terrein Oostelijk Halfrond 9. Met de tekst ‘Wij willen hier de menselijke maat’ willen de omwonenden die verenigd zijn in de Stichting kenbaar maken dat ze het niet eens zijn met de huidige bouwplannen voor het terrein.

Het bouwproject ‘Alleman Kwartier’ omvat een gezondheids- en wijkcentrum en drie appartementencomplexen met in totaal 146 woningen. Omwonenden verzetten zich heftig tegen dit project en vinden dat de omvang het karakter van de buurt onherstelbaar zal aantasten en dat het grote gevolgen zal hebben voor de leefbaarheid van de wijk.
Zij zijn niet tegen nieuwbouw, maar vinden het grote aantal ontwrichtend. Na bezwaren van de omwonenden heeft de gemeente in maart het plan aangepast maar de bewoners voelden zich toen voor het blok gezet en namen daar geen genoegen mee

De Stichting wil in gesprek met de gemeente het project terugbrengen tot de menselijke maat en voor de omwonenden acceptabele proporties, met respect voor de opzet van de wijk. Om deze boodschap te benadrukken werd het spandoek opgehangen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie