Een impressie van het Alleman Kwartier.
Een impressie van het Alleman Kwartier. PR

Stichting Allemansbelang roept gemeente via spandoek op: ‘Wij willen hier de menselijke maat’

21 mei 2021 om 07:30 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Op het terrein Oostelijk Halfrond 9 wordt woensdag 26 mei om 16.00 uur door de Stichting Allemansbelang een spandoek opgehangen met de tekst: ‘Wij willen hier de menselijke maat’.

Op dit terrein wil de gemeente Amstelveen een appartementencomplex neerzetten van maar liefst 18 meter hoog, meldt Allemansbelang. De bewoners vinden dat de menselijke maat geen onderdeel van het project is en dat de bezwaren niet serieus worden genomen. ‘Dit past niet in de nieuwe bestuursstijl die momenteel overal gepropageerd wordt.’

De gemeente Amstelveen heeft in 2020 besloten om in de woonwijk Bankras - Kostverloren een groot bouwproject ‘het Alleman Kwartier’ te realiseren. Het project omvat een gezondheids- en wijkcentrum en drie appartementencomplexen met in totaal 146 woningen. Vanwege de omvang (zowel in hoogte als in afmeting) van het project zal het bestemmingplan moeten worden gewijzigd. Omwonenden verzetten zich heftig tegen dit project en vinden dat de omvang het karakter van de buurt onherstelbaar zal aantasten en dat het grote gevolgen zal hebben voor de leefbaarheid van de wijk.

Zij zijn niet tegen nieuwbouw, maar vinden het grote aantal ontwrichtend, meldt Stichting Allemansbelang en voegt daaraan toe dat zij bovendien, ondanks vroegtijdige verzoeken daartoe, niet bij de opzet van het project betrokken zijn en bij de ontwikkeling ervan niet serieus gehoord zijn over onder andere de impact van dit project op de leefbaarheid en het groen. ‘Met hun zorgen en bezwaren heeft de gemeente tot nu toe niets gedaan’, aldus de stichting. Het heeft geleid tot de oprichting van de Stichting Allemansbelang. De Stichting komt op voor de belangen van de buurt en wil in gesprek met de gemeente het project terugbrengen tot de menselijke maat en voor de omwonenden acceptabele proporties, met respect voor de opzet van de wijk. Om deze boodschap te benadrukken wordt het spandoek opgehangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie