De gebied ten zuiden van de van Hattumweg waar de nieuwe wijk moet verrijzen.
De gebied ten zuiden van de van Hattumweg waar de nieuwe wijk moet verrijzen. Google Streetview

Informatieavond voor omwonenden nieuwbouwwijk De Scheg West

7 mei 2021 om 16:45 Nieuwbouw

AMSTELVEEN De gemeente houdt op maandag 17 mei om 19.30 uur een digitale informatiebijeenkomst voor omwonenden over de inrichting van De Scheg West. Het gaat om het gebied tussen de Legmeerdijk en de Noorddammerweg ten zuiden van de J.C. van Hattumweg. Hier komen circa 800 woningen en een basisschool met naschoolse opvang en kinderopvang.

Direct omwonenden en ondernemers ontvangen hierover een brief van de gemeente. Het gebied is grotendeels in eigendom van ontwikkelaars. De gemeente heeft een begeleidende rol en stelt het bestemmingsplan op. 

De Scheg is de laatste grote nieuwwijkwijk van Amstelveen die ten zuiden van Westwijk wordt gebuwd. De wik wordt gefaseerd ontwikkeld. Er komen woningen in de vrije en middeldure (huur)sector. Daarnaast is ruimte gereserveerd voor toekomstige bewoners die zelf hun woning willen bouwen. In totaal komen er circa 1.300 woningen in de nieuwe wijk. 

Betrokkenen kunnen deze avond bijwonen door een mail te sturen naar bouwprojecten@amstelveen.nl. Na afloop is de presentatie terug te kijken op de website denkmee.amstelveen.nl. Algemene informatie over de ontwikkeling van deze groene en duurzame nieuwbouwwijk ten zuiden van Westwijk is te vinden op amstelveen.nl/bouwprojecten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie