Website Middenhoven Middenbouw
Website Middenhoven Middenbouw Middenhoven Middenbouw

Buurtinitiatief Middenhoven Middenbouw

28 juni 2020 om 12:12 Nieuwbouw Deel je nieuws

Met de slogan ‘Houd Middenhoven groen en gebouwen laag’ zijn buurtbewoners van Middenhoven een buurtinitiatief gestart. De aanleiding hiervoor zijn de bouwplannen aan de Bovenkerkerweg 2-8 in Middenhoven. Grote bouwplannen in Amstelveen hebben de laatste jaren steevast veel weerstand opgeroepen bij bewoners. Vorige week berichtten we nog over de vele kritiek op de bouwplannen in Bankras Kostverloren. Nu geeft weer een bouwproject in Middenhoven grote zorgen bij buurtbewoners.  

Onlangs heeft de gemeente een Quickscan goedgekeurd voor dit grote bouwplan aan de Bovenkerkerweg. Het plan is om de 2 huidige kantoorpanden om te vormen naar 4 appartementengebouwen met in totaal 250 appartementen en 350 parkeerplaatsen. In de verkenning is een gebouw van 6 bouwlagen, twee gebouwen van 8 bouwlagen en een gebouw van 14 bouwlagen opgenomen. Deze bouwplannen zijn beeldbepalend voor de wijk Middenhoven. Zeker in vergelijking met de huidige kantoorpanden met een maximum van 16 meter hoogte, wat lager is dan elk van de vier appartementengebouwen.

Veel bewoners in Middenhoven zijn dan ook bezorgd over de bouwplannen. Een groot aantal heeft zich bij de Hoogbouwvisie al uitgesproken tegen hoogbouw in Middenhoven. Daar bleek dat maar liefst een kwart van de inspraakreacties op de Hoogbouwvisie uit de wijk Middenhoven kwam. Ondanks de kritiek heeft het niet geleid tot aanpassing van de Hoogbouwvisie.

Nu de Quickscan is goedgekeurd en er een bouwplan ligt, heeft een groep bewoners initiatief genomen om medebewoners actief te informeren en te betrekken bij de plannen. Daarom hebben ze deze week de website www.middenhoven-middenbouw.nl gelanceerd. “Hoogbouw past niet bij de laagbouwwijk Middenhoven”, aldus de initiatiefnemers. “Dit bouwplan is te veel, te hoog en te druk. We weten dat er veel zorgen zijn in de buurt. Daarom is het belangrijk dat we actief hierin een rol nemen” is te lezen op de website.  

Wethouder Gordon heeft vorige week aangegeven dat de raad gaat bekijken of procedures anders ingericht kunnen worden zodat bewoners eerder en meer gelegenheid hebben om mee te praten. “We wachten liever niet deze plannen af en nemen proactief een rol in de bouwplannen”, aldus de initiatiefnemers. “Het feit dat er nu een bouwplan ligt dat groter is en met meer appartementen dan een plan van 5 jaar geleden op hetzelfde stuk, doet vermoeden dat er op een aantal punten niet voldoende naar de zorgen van de wijk is gekeken”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie