Uitbreidingslocatie De Scheg-Oost.
Uitbreidingslocatie De Scheg-Oost. Grondontwikkeling Nederland

Eerste geslaagde grondbelegging voor kleine beleggers in De Scheg-Oost

7 mei 2020 om 07:00 Nieuwbouw

AMSTELVEEN In De Scheg-Oost heeft Grondontwikkeling Nederland (GoN) de percelen van haar 642 beleggers verkocht aan projectontwikkelaar Yieldforce. Alle beleggers hebben een rendement behaald op hun investering. Daarmee is dit de eerste geslaagde grondbelegging voor kleine beleggers in Nederland ooit.

In december 2014 verkocht Grondontwikkeling Nederland de eerste gronden aan beleggers. De laatste gronden werden eind 2019 verkocht. In tegenstelling tot de ‘klassieke’ vorm van grondbelegging verkregen de beleggers hier een onverdeeld aandeel in het perceel, en niet een eigen kavel. Hierdoor kon GoN als vertegenwoordiger van de beleggers optreden en een actieve rol aannemen in de ontwikkeling van de gronden. Dit resulteerde in de overdracht van de gronden aan projectontwikkelaar Yieldforce uit Purmerend.


RENDEMENT De eerste betalingen aan de beleggers zijn vorige week gedaan. De verschillende beleggers kregen, naast hun investering, een rendement van tussen de 8 en 20 procent op jaarbasis uitgekeerd. De vrijgekomen gelden worden door een deel van de beleggers geherinvesteerd in de herontwikkeling van een Boutique Hotel nabij Amsterdam, een project van een zustermaatschappij van GoN. Shandar Kooij, oprichter en eigenaar van Grondontwikkeling Nederland, is verheugd dat het met de geslaagde verkoop voor het eerst gelukt is om de ‘gewone belegger’ mee te laten profiteren van een geslaagde grondontwikkeling. “Doordat de ontwikkeling niet met rentedragende financiering van banken tot stand is gekomen, konden we rustig ontwikkelen, zonder gestoord te worden door externe factoren zoals de coronacrisis. De gemiddelde belegger zit er in voor de langere termijn, dat geeft rust en die rust hebben we optimaal kunnen benutten”, aldus Kooij.

Projectontwikkelaar Yieldforce geeft bij monde van eigenaar Bas Poel aan tevreden te zijn met de aankoop: "Wat begon als een uitdaging met de vele grondeigenaren heeft uiteindelijk met grote inspanning van alle betrokkenen geleid tot een mooie nieuwe uitbreidingslocatie voor de gemeente Amstelveen."

DE SCHEG-MIDDEN Na de geslaagde belegging in De Scheg-Oost gaan Grondontwikkeling Nederland en Yieldforce verder kijken naar de mogelijkheden voor ontwikkeling in De Scheg-Midden, een ander gebied waar GoN de belangen van haar investeerders behartigt en dat door de gemeente Amstelveen is aangewezen als locatie voor woningbouw. Voor dit deelgebied wordt momenteel begonnen met het overleg tussen de verschillende grondeigenaren om een consortium te vormen om een gezamenlijke ontwikkeling op te zetten.

Grondontwikkeling Nederland is in 2011 opgericht door Shandar Kooij en is gevestigd in Alkmaar. GoN hanteert een vernieuwende aanpak binnen de grondbranche, waarbij het onder meer haalbaarheidsonderzoeken uitvoert en stedenbouwkundige plannen maakt, om zo actief bij te dragen aan bestemmingswijziging van haar gronden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie