Afbeelding
Nobillon Vastgoed

Amsteleiland na intensieve bodemsanering klaar voor woningbouw

26 maart 2020 om 09:00 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Nobillon Vastgoed heeft de bodemsanering om het volledige Amsteleiland woonklaar te maken, afgerond. De locatie, die voorheen in gebruik was als scheepswerf, is nu klaar voor de realisatie van het woonprogramma. Het gaat daarbij om 13 zelfbouwkavels, alsmede 15 appartementen.

In samenwerking met AW Groep en andere partijen heeft Nobillon Vastgoed de bodemsanering van Amsteleiland tot een succesvol einde gebracht. De bodemverontreiniging, die in de afgelopen decennia is ontstaan, bleek voor vele voorgaande eigenaren veruit de grootste uitdaging bij de ontwikkeling van het Amsteleiland. 

Tijdens het intensieve saneringsproces van het Amsteleiland zijn volgens Nobillon Vastgoed kosten noch moeite gespaard. In plaats van het aanleggen van een leeflaag - de eenvoudigste en goedkoopste aanpak - heeft het vastgoedbedrijf zich ingezet voor een volledige bodemsanering. Daarbij zijn alle lagen van de verontreinigde grond op de percelen volledig vervangen door een schone ondergrond.

De samenwerking tussen Nobillon Vastgoed en AW Groep is daarbij volgens beide partijen succesvol gebleken. Volgens Nobillon Vastgoed niet alleen de wet- en regelgeving met betrekking tot bodemsanering nauwkeurig opgevolgd, ook duurzaamheid heeft een grote rol gespeeld tijdens dit project. De hulp van erkende verwerkers is ingeroepen om de grote hoeveelheden verontreinigde grond in te zamelen en voor hergebruik geschikt te maken. Daarbij is de overlast volgens het vastgoedbedrijf voor omwonenden tot het minimum beperkt gebleven: in plaats van transport per as zijn schepen ingezet om de 35.000 ton puin en vervuilde grond af te voeren en de nieuwe, schone bodem aan te leveren.

Nu de bodemsanering is voltooid, wordt volop gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het eiland. Momenteel worden bouwkavels voor dertien villa's, twee appartementencomplexen en een conciërgewoning ontwikkeld.  
 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie