Pestvogel.
Pestvogel. Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn Fotografeert: Iedereen houdt van besjes

18 november 2023 om 10:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

Besjes

AMSTELVEEN Veel vogels eten in de lente en zomer liever insecten dan bessen. Maar zodra de insecten minder talrijk worden, schakelen ze over op besjes.

De vogel linksonder is een pestvogel. Deze vliegt in het najaar vanuit Noord-Rusland en Scandinavië richting het zuiden. Sommige jaren is er maar een enkele vogel die in Nederland overwintert, andere jaren is er een ware ‘invasie’. Dit jaar zijn er relatief veel pestvogels gesignaleerd. Ik heb ze op Texel gefotografeerd waar ze op twee locaties voor dezelfde supermarktketen te vinden waren. 

Ze houden van stedelijk gebied, een heel andere omgeving dan de rustige, dunbevolkte gebieden waar ze in het voorjaar te vinden zijn. Ze zijn totaal niet schuw. Waar een normale vogel maakt dat hij weg komt, blijft een pestvogel gewoon zitten. Vroeger werden ze gezien als brenger van onheil, vandaar die naam. 

De onderstaande vogels op de foto’s zijn: zwarte mees, mevrouw merel en pimpelmees.

Houd jij ook van mooie foto’s? Dan vind je het project dat we nu met Fotoclub Amstelveen uitvoeren vast interessant: op saaie, grijze elektriciteitskasten gaan we vrolijke foto’s plakken. Op de Facebook-pagina van Fotoclub Amstelveen of op die van Jasmijn Fotografeert kun je meer informatie vinden én stemmen op welke foto’s je het mooist vindt.


Zwarte Mees. - Jasmijn Fotografeert


Merel. - Jasmijn Fotografeert


Pimpelmees. - Jasmijn Fotografeert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie