Onthulling van het thema 'Opgroeien met bomen' in april in Bovenkerk door wethouder Floor Gordon, de vorige kinderburgemeester Lode en Marleen van der Ham, (directeur stichting Nationale Boomfeestdag).
Onthulling van het thema 'Opgroeien met bomen' in april in Bovenkerk door wethouder Floor Gordon, de vorige kinderburgemeester Lode en Marleen van der Ham, (directeur stichting Nationale Boomfeestdag). Gemeente Amstelveen

Amstelveen deze week middelpunt van Nationale Boomfeestdag

12 november 2023 om 15:00 Natuur en milieu Tips van de redactie

AMSTELVEEN Amstelveen is op woensdag 15 november gastgemeente van de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag 2023. Op feestelijke wijze geeft Amstelveen samen met Stichting Nationale Boomfeestdag op diverse locaties het startsein voor het komende plantseizoen. Op deze dag planten 150 leerlingen een bomenlaan langs de sportvelden bij de Sportlaan. Tegelijkertijd planten ruim 900 leerlingen van maar liefst 17 Amstelveense basisscholen een boom op hun schoolplein. Met deze activiteiten wordt invulling gegeven aan het thema van dit jaar: ‘Opgroeien met bomen’. Daarbij staat de leefomgeving van kinderen centraal.

Kinderen op Amstelveense basisscholen krijgen ter gelegenheid van Boomfeestdag een speciale editie van kinderkrant de Amstelkids. Verder heeft Marco Emmerig van Tune4U/Muzikaal Met Taal samen met een aantal leerlingen een speciaal ‘Bomenlied’ geschreven. Tijdens de Boomfeestdag kunnen alle leerlingen via livestream het lied meezingen. Op de centrale feestlocatie wordt het bomen planten afgesloten met een Bomen-beweeg-quiz voor de kinderen en volwassenen. 

ZIEKENHUIS AMSTELLAND

Ziekenhuis Amstelland doet ook mee aan de Boomfeestdag op woensdag 15 november. Dat gebeurt op initiatief van de Stichting Vrienden Ziekenhuis Amstelland, die daarvoor een budget beschikbaar heeft gesteld. Samen met de organisatie van het Ziekenhuis worden woensdagmiddag bij het ziekenhuis drie berkenbomen geplant die een symbool moeten vormen voor het belang dat het Ziekenhuis hecht aan duurzaamheid. De bomen worden om 14.00 uur geplant door Sophia de Rooij samen met wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, Groen en Leefomgeving).

BOMENSCHOOL

De jaarlijks terugkerende Boomfeestdag maakt al jaren onderdeel uit van het Natuur- en Milieu- Educatieprogramma van Amstelveen. Dit programma nodigt leerlingen niet alleen uit om bomen te planten: de leerlingen krijgen op de Amstelveense Bomenschool ook les over het verzorgen en snoeien van bomen. Verder doorlopen leerlingen van de deelnemende basisscholen op de Boomfeestdag een educatief programma met diverse workshops, verzorgd door de boswachters van Staatsbosbeheer en NatuurWijzers van Stichting NatuurWijs.

IEDER KIND EEN BOOM

Onder het motto ‘ieder kind een boom’ stelt Stichting Nationale Boomfeestdag kinderen in Nederland in staat een boom te planten en te leren over bomen en de natuur. Jaarlijks planten ruim 100.000 kinderen meer dan 200.000 bomen en struiken. Al 66 jaar ontdekken kinderen tijdens de Boomfeestdag dat ze zelf iets kunnen doen voor een beter klimaat en voor een gezonde, prettige leefomgeving. Het stimuleert hen bovendien om na te denken over duurzaamheid en zich in te zetten voor de natuur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie