Wethouder Frank Berkhout geeft het startsein voor de opruimactie op De Poel.
Wethouder Frank Berkhout geeft het startsein voor de opruimactie op De Poel. Lions Amstelveen

Opruimactie op land en op het water in het kader van World Cleanup Day

18 september 2023 om 10:32 Natuur en milieu

[AMSTELVEEN Meerdere organisaties hebben zaterdag zowel op het land als op het water meegedaan aan de Amstelveense editie van World Cleanup Day 2023. Dat is een wereldwijde actie voor een duurzame leefomgeving en een schoner milieu; ongeveer 50 Lions clubs in Nederland deden mee aan deze Cleanup Day in samenwerking met de Unie van Waterschappen.

Naast de Vrijwilligers Koenensluis, de gemeente Amstelveen, de Stichting Uiterton en de Lionsclubs Amstelveen en Amstelveen Mingle, namen vanuit 9 wijkcentra groepen vrijwilligers als ‘zwerfvuil-rapers’ deel aan het opruimactie.

Het officiële startsein voor de Amstelveense Cleanup day werd om 10.00 uur in wijkcentrum De Meent gegeven door wethouder Frank Berkhout. Aansluitend om 10.30 uur gaf dezelfde wethouder het startsein op het strandje bij de Poel, waar meerdere bootjes zich hadden verzameld, voor de schoonmaakactie op De Poel en de wateren in het Amsterdamse Bos. 

De zonovergoten en succesvolle schoonmaak-dag werd afgesloten aan de Poel voor alle vrijwilligers met een hapje en een drankje, verzorgd door de Lionsclubs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie