Het KLM-hoofdkantoor aan de Amsterdamseweg in Amstelveen.
Het KLM-hoofdkantoor aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. René de Leeuw

Klimaatactie bij hoofdkantoor van KLM in Amstelveen

31 mei 2023 om 14:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Actievoerders van onder andere Milieudefensie houden op woensdag 7 juni van 14.00 tot 15.00 uur een klimaatactie bij het KLM-hoofdkantoor aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. De actie vindt plaats op het moment dat de aandeelhoudersvergadering van KLM-Air France in Parijs plaatsvindt. Daar wil Milieudefensie ook inspreken om erop te wijzen dat het bedrijf hard aan de slag moet om te verduurzamen. Bram van Liere van Milieudefensie houdt tijdens de klimaatactie een toespraak houden over de vervuiling die KLM veroorzaakt . Het koor Morrend Volk uit Hoofddorp is aanwezig om protestliederen te zingen.

KLM heeft onlangs een nieuw klimaatbeleid opgesteld, maar de gestelde doelen zijn volgens Milieudefensie volstrekt onvoldoende. ‘Om te voldoen aan de eisen van de klimaatconferentie van Parijs moet de luchtvaartmaatschappij de uitstoot in 2030 volgens Milieudefensie met minimaal 45 procent terugbrengen. In de nieuwe plannen van het luchtvaartconcern lijkt het te streven naar -12 procent. Dat is nog niet eens een-derde van de benodigde inspanning die ze moeten leveren voor een leefbare wereld en dat baart ons ernstige zorgen. Dat is wat we willen laten zien met de actie bij het hoofdkantoor,” aldus de actievoerders.

‘MINDER VLIEGEN’ 

Tijdens de aandeelhoudersvergadering in Parijs zal het bedrijf ook met klem gevraagd worden of ze hun klimaatbeleid in lijn brengen met het Akkoord van Parijs. De vraag is onderdeel van juridisch onderzoek dat Milieudefensie doet naar grote vervuilende bedrijven. Tijdens de actie zal het ook gaan over de directe gevolgen van KLM´s vliegtuigen. ‘Vliegtuigen veroorzaken luchtvervuiling, klimaatopwarming en ernstige geluidshinder. Daarom zeggen wij: er moet minder gevlogen worden,’ aldus de actievoerders.

\

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie