Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn Fotografeert: Tulpen en vogels

6 mei 2023 om 10:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

KUDELSTAART Waar menig tulpenfan in de file staat richting de bollenstreek, kies ik ervoor om dichterbij huis te blijven. Het is weliswaar niet het grootste tulpenveld dat ik ooit gezien heb, maar er zijn voldoende kleuren én vogels om er mooie plaatjes te maken.

De vogel die je het vaakst in bollenvelden ziet, is de gele kwikstaart. Luid kwetterend komt hij aangevlogen en landt doelbewust op een tulp. Vanuit zijn hoge uitkijkpunt, gaat hij op zoek naar insecten. Zoals zijn naam al doet vermoeden, wipt hij regelmatig met zijn staart op en neer. Het is een zenuwachtig vogeltje en hij zit niet lang stil. Veel geduld en snelheid zijn nodig om hem met de camera te vangen. Een leuke uitdaging!

Voor wie het leuk vindt: mijn foto’s zijn verkrijgbaar op onderzetters, muismatten, ansichtkaarten, sleutelhangers, mokken, etc. etc. Dit geldt natuurlijk ook voor de foto van de uil die op het elektriciteitskasje aan het Turfschip staat. Bij interesse ontvang ik graag een mailtje: jasmijnfotografeert@gmail.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie