Kinderen van de Forest School namen het nieuwe kinderwandelpad in het
Amsterdamse Bos in gebruik.
Kinderen van de Forest School namen het nieuwe kinderwandelpad in het Amsterdamse Bos in gebruik. Gemeente Amsterdam

Nieuw kinderwandelpad in het Amsterdamse Bos geopend

20 april 2023 om 10:56 Natuur en milieu

AMSTELVEEN In het Amsterdamse Bos is woensdag een nieuw kinderwandelpad geopend. Dit Beleefpad laat kinderen spelenderwijs kennis maken met dieren die leven in het bos. Op tussenstops in het wandelpad kunnen ze korte opdrachten doen. Bij bezoekerscentrum De Boswinkel zijn tassen met seizoensopdrachten en extra speelmateriaal te verkrijgen. Voor scholen is aanvullend lesmateriaal gemaakt.

Het pad slingert langs en over het bestaande wandelpad in het gebied tussen De Boswinkel en het Klein Kinderbad. Het Beleefpad is gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar. Het moet hun nieuwsgierigheid prikkelen en hen uitdagen hun zintuigen te gebruiken.

De kinderen kunnen zich op het Beleefpad inleven in allerlei soorten bosbewoners, zoals eekhoorns, winterkoninkjes, bomen of paddenstoelen. Zo leren ze spelenderwijs over biodiversiteit, het bodemleven met kleine diertjes en de verschillende seizoenen. Ook kunnen ze goed ervaren dat ze zelf ook onderdeel zijn van de natuur.

Het Beleefpad is bedacht in een workshop samen met kinderen, leerkrachten, een boswachter van het Amsterdamse Bos en de bureaus Zandraket Natuurspeeltuinen enAardrijk. Het is aangelegd dankzij steun van de provincie Noord-Holland. De opening werd verricht met kinderen van de Forest School.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie