Tegels die plaats hebben gemaakt voor groen.
Tegels die plaats hebben gemaakt voor groen. Gemeente Amstelveen

Amstelveen eindigt bij middelgrote gemeentes op 7de plek NK Tegelwippen

9 november 2022 om 18:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Amstelveen is bij het NK Tegelwippen 2022 op de 7de plek geëindigd in de categorie middelgrote gemeentes, die 34 deelnemers telde. Het ludiek opgezette kampioenschap is bedoeld om het vervangen van tegels door groen in de tuin te stimuleren om regenwaterafvoer te verbeteren en biodiversiteit te bevorderen. In Amstelveen werden 23.697 tegels bij 186 inwoners opgehaald. Landelijk werd er dit jaar een record aan tegels gewipt. 

“In Amstelveen zetten we steeds meer stappen om onze gemeente klimaatbestendig in te richten. Het NK Tegelwippen is een van de acties waarmee we inwoners stimuleren hun tegels te vervangen voor groen. Dat we veel tegels hebben gewipt is een belangrijke stap om onze leefomgeving beter voor te bereiden op een ander klimaat. Ook hebben we veel positieve reacties van inwoners ontvangen, die aangaven dat ze als gevolg van deze service hun tegels hebben gewipt,” aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid).

De 23.697 tegels werden bij 186 inwoners in de gemeente opgehaald. De helft van deze inwoners gaf aan dat ze zonder de ophaalservice van de gemeente de tegels niet voor groen zouden hebben vervangen. Enkele andere opmerkingen waren ‘Bedankt voor deze service’, ‘Het helpt echt!’ en ‘Graag volgend jaar weer’.

SUBSIDIEREGELING In het gebied van het waterschap Amstel Gooi en Vecht (AGV) behaalde Amstelveen de hoogste score per inwoner. In het hele AGV-gebied werd  een record aan tegels gewipt. In totaal 3.901 tegels, wat neerkomt op meer dan 6 voetbalvelden groen. Tijdens het NK Tegelwippen is er bij verschillende acties gebruikgemaakt van de subsidie die het waterschap beschikbaar stelt. Met de regeling ‘Geef groen en water de ruimte’ wil het waterschap Amstel Gooi en Vecht inwoners helpen om zelf aan de slag te gaan met klimaatadaptatie. De subsidie loopt volgend jaar door. Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op agv.nl/aanvragen/subsidies/subsidie-voor-groen-en-water-in-uw-buurt/Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie