Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Mistige landschappen

29 oktober 2022 om 10:55 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Wat worden we de afgelopen weken getrakteerd op bijzonder weer. Mist met een doorbrekende zon is een cadeautje voor iedereen. Ik zag heel veel mensen stoppen en foto’s maken met hun mobiele telefoon.

Natuurlijk moest ik ook van de partij zijn. Alhoewel ik een professionele camera heb, grijp ik mijn mobieltje toch gemakkelijker mee als ik de deur uit storm wanneer ik vanuit mijn raam mooie weersomstandigheden zie. Ze zeggen wel eens: de beste camera is degene die je bij je hebt.
Ook met de camera in een mobiele telefoon kun je prima plaatjes maken. Vaak kun je ‘m instellen op RAW, een bestand waarmee je nog alle kanten op kunt in de nabewerking. Vergelijkbaar met het ouderwetse negatief.
Snapseed is een app die je gratis kunt downloaden. Hiermee kun je de foto tot in de details bewerken. Ik ben er zeer tevreden over.

Wil je leren hoe je betere foto’s kunt maken met je GSM? Op zondag 13 én 20 november geef ik een cursus smartphone fotografie in wijkcentrum De Bolder. Totaal 6 uur les voor 50 euro. Voor meer informatie kun je me mailen op: jasmijnfotografeert@gmail.com.


Foto: Jasmijn Fotografeert


Foto: Jasmijn Fotografeert


Foto: Jasmijn Fotografeert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie