In het Amsterdamse Bos werden circa 110 geveld door storm Eunice. Een deel van dat hout wordt nu geveild.
In het Amsterdamse Bos werden circa 110 geveld door storm Eunice. Een deel van dat hout wordt nu geveild. Amsterdamse Bos

Veiling van hout uit het Amsterdamse Bos

2 juni 2022 om 10:36 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bos houdt op zaterdag 18 juni een veiling van stamhout, waaraan iedereen die in de metropoolregio woont of een bedrijf heeft mag meedoen. Op de veiling wordt ongeveer 80 kubieke meter hout verkocht, verdeeld over ongeveer 120 kavels met stammen van allerlei boomsoorten en kwaliteiten. Het gaat onder meer o stammen van de zomereik, beuk, plataan, kastanje, esdoorn, linde en iep. op de veiling worden ook planken aangeboden van verzaagde stammen en het is ook mogelijk om een stam te kopen en hem laten verzagen tot planken.

Het hout is niet alleen afkomstig uit het Amsterdamse Bos, maar ook uit de stad Amsterdam, waar bomen soms gepakt en vervangen moeten worden vanwege veiligheid, of omdat ze plaats maken voor een bouwproject. Maar ook tijdens de recente stormen zijn diverse bomen tegen de vlakte gegaan. Tijdens Eunice (18 februari) waaiden in Amsterdam circa 600 bomen om en in het Amsterdamse Bos nog eens 110.

De opbrengsten van de houtveiling gaan naar het Amsterdamse Bos, zodat er nieuwe bomen en meer groen geplant kunnen worden. De veiling vindt op 18 juni om 13.00 uur plaats op het beheerkantoor van het Amsterdamse Bos, Nieuwe Meerlaan 3 in Amstelveen. Deelnemers kunnen de kavels op deze dag van 9.00 tot 12.00 uur vooraf bekijken op de houtwerf aan de Meerlaan in Amstelveen. Van 9.00 tot 12.00 uur. Wie mee wil bieden moet zich vooraf aanmelden voor de veiling via amsterdam.nl/houtveiling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie