Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Macrofotografie

2 april 2022 om 10:30 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van mijn allereerste macro-objectief. Hiermee kan ik de microwereld van dichtbij vastleggen. Met deze lens fotografeer je op ware grootte, 1:1. Aangezien je zowat op je onderwerp kruipt, vlogen alle vlindertjes, vliegjes en bijtjes weg voordat ik de kans kreeg om ze te ‘vangen’ met mijn nieuwe lens. Nog even oefenen dus.

Dat vind ik het leuke van fotografie. Elk specialisme heeft weer zijn eigen uitdagingen en je raakt er nooit op uitgekeken. Hierbij deel ik mijn eerste stappen in deze nieuwe wereld met jullie. De bloemetjes (en bladluizen...) waren wél geduldig genoeg om voor mijn lens te poseren.
Wat tips voor macrofoto’s: de lensopening moet klein zijn om de scherptediepte te vergroten. Daardoor moet je fotograferen met een langere sluitertijd en dan is een statief noodzakelijk.

Vind je het ook leuk om steeds nieuwe uitdagingen binnen de fotografie te ontdekken? Ga dan eens mee met een bijeenkomst van Fotoclub Amstelveen! Op zaterdag 16 april komen we weer samen van 10.00 tot 13.00 uur. Zie fotoclubamstelveen.nl voor informatie. Aanmelden kan via jasmijnfotografeert@gmail.com


Foto - Jasmijn Fotografeert


Foto - Jasmijn Fotografeert


Foto - Jasmijn Fotografeert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie