Van april tot en met oktober worden op verschillende maandagen de tegels van Amstelveners gratis opgehaald als ze hun tegels vervangen voor groen.
Van april tot en met oktober worden op verschillende maandagen de tegels van Amstelveners gratis opgehaald als ze hun tegels vervangen voor groen. Gemeente Amstelveen

Amstelveen doet weer mee met het NK Tegelwippen

9 maart 2022 om 09:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Ook dit jaar doet Amstelveen weer mee met het NK Tegelwippen. Van april tot en met oktober worden op verschillende maandagen de tegels van Amstelveners gratis opgehaald als ze hun tegels vervangen voor groen. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen.

“Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente om Amstelveen klimaatbestendig te maken. Aanpassingen van de stad zijn nodig door de veranderingen van het klimaat, zoals de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur. Iedere tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij,” stelt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid).

De bedoeling van het NK Tegelwippen is om in heel Nederland zoveel mogelijk tuinen groener te maken om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn.

Op amstelveenrainproof.nl staat alle informatie over het NK Tegelwippen en data van april tot en met oktober dat de tegels worden opgehaald. Op deze website kunnen inwoners zich hiervoor ook aanmelden. Dat kan tot uiterlijk woensdag voorafgaand aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. Vanaf zaterdag voorafgaand aan de ophaaldag om 16.00 uur tot uiterlijk 7.30 uur op de ophaaldag kunnen de tegels op de dichtstbijzijnde straathoek worden gezet.Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie