Plantvak met bloembollen aan de William Boothlaan.
Plantvak met bloembollen aan de William Boothlaan. Gemeente Amstelveen

Amstelveense wijken vergroenen door uitvoering van bewonersinitiatieven

Natuur en milieu

AMSTELVEEN Na vier ronden van de groencampagne ‘Groen moet je doen!’, waarbij bewoners initiatieven konden bedenken om de wijk te vergroenen, maakte wethouder Floor Gordon de balans op. Zij bezocht donderdag 3 maart twee locaties waar de ideeën van bewoners al zijn uitgevoerd.

Aan de Vierlingsbeeklaan in Bovenkerk plantte de gemeente acht knotwilgen en aan de William Boothlaan in Keizer Karelpark ontluiken bloembollen en is een betegelde straathoek verfraaid met een plantvak vol vlinder- en insectvriendelijke beplanting. Binnenkort worden nog meer groene ideeën uitgevoerd: aan de Molenweg komen boomspiegels en bij de kruising aan de Selde Rust - Van Heuven Goedhartlaan komt een kruidentuin. 

Wethouder Floor Gordon (groenbeheer): “Bewoners zien als geen ander hoe hun directe leefomgeving groener kan worden. We zijn dan ook heel blij met alle mooie initiatieven die nu gerealiseerd worden. Ook merkten we dat de ideeën zorgden voor saamhorigheid in de wijken. Op het idee van de knotwilgen aan de Vierlingsbeeklaan werd maar liefst 107 keer gestemd door enthousiaste buurtbewoners. We gaan dit voorjaar aan de slag met de uitvoering van de overige ideeën.”

[IN UITVOERING] De uitvoering van de initiatieven kost tijd. De overige ideeën zijn deels uitgevoerd of staan op het punt van uitvoering. De bedoeling is om voor de zomer nieuwe beplanting te hebben aangebracht. Voor alle ideeën gezamenlijk was een budget van 100.000 euro beschikbaar. Als alle initiatieven gerealiseerd zijn, bekijkt de gemeente of er nog budget over is. Dit budget kan dan weer worden ingezet voor nieuwe groenprojecten of initiatieven.


Knotwilgen aan de Vierlingsbeeklaan. Foto: Gemeente Amstelveen

advertentie