Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Rondje om De Poel

5 februari 2022 om 10:30 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Gelukkig eens wat zon na al dat grijze weer. Wat fijn om dan in een stad te wonen met zoveel fotogenieke locaties.

De Poel hebben we te danken aan veenafgravingen in de 19e eeuw. Tijdens het rondje zie je bijna altijd de St. Urbanuskerk, die zich gewillig leent als fotomodel. De kerk is ontworpen door Pierre Cuypers, de beroemde architect van onder meer Amsterdam CS en het Rijksmuseum.
Deze eeuw kent de kerk veel uitdagingen. Eerst was ze dicht vanwege bouwkundige gebreken en daarna door een grote brand in 2018. De herstelwerkzaamheden zijn in volle gang.
Ik heb een professionele camera, maar soms vind ik het fijn om foto’s te maken met mijn telefoon. Lekker klein en licht. Met tegenlicht is mijn smartphone écht slim. Hij maakt snel meerdere opnamen met verschillende belichtingsinstellingen en voegt deze samen tot één foto die zowel de donkere als de lichte delen weergeeft (HDR). Bijgaande foto’s heb ik met mijn mobieltje gemaakt.

In maart geef ik een cursus smartphone fotografie. Belichting, contrast, achtergrond en diepte zullen behandeld worden tijdens 4 lessen van 2 uur.
Interesse? Je kunt mailen naar jasmijnfotografeert@gmail.com


(Foto: Jasmijn Fotografeert)


(Foto: Jasmijn Fotografeert)


Bijschrift - Jasmijn Fotografeert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie