Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Allemaal meesjes...

22 januari 2022 om 10:30 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Er zijn negen Nederlandse mezen. Zeven soorten komen voor in onze tuinen. Hiervan zijn de pimpelmees (boven) en koolmees (onder de tekst) het meest bekend. Het schattige bolletje veren (onder midden) is een staartmees. Helemaal onder twee zwarte mezen.

Stiekem ben ik een beetje verliefd op kuifmezen. Helaas kan ik (nog) geen foto van dit vogeltje aan jullie laten zien. Hoe goed ik ook mijn best doe, steeds ontsnappen ze aan mijn fototoestel. Ik houd vol en met nog 11 maanden voor de boeg, móet het me toch lukken om er eentje te fotograferen dit jaar. Dan krijgt hij een mooi plekje in deze krant naast de matkop en glanskop. Twee mezensoorten die zich ook wel eens in de tuin laten zien.

Tot slot zijn er de baardmannetjes en de buidelmezen. Deze zitten niet in onze tuinen. De baardman en zijn vrouw heb ik in de Oostvaardersplassen voor mijn lens gekregen. En de buidelmees staat nog op mijn verlanglijstje. Wordt vervolgd dus.

Houd je ook van fotograferen? En vind je het gezellig om je hobby in groepsverband uit te oefenen? Misschien is Fotoclub Amstelveen wel wat voor je. 

Zie www.fotoclubamstelveen.nl


Koolmees - Jasmijn Fotografeert


Staartmees. Foto: Jasmijn Fotografeert


Zwarte mezen. Foto: Jasmijn Fotografeert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie