Boomklever
Boomklever Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Herfstsfeer

30 oktober 2021 om 10:00 Natuur en milieu Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Creatief met herfst, vogels en eekhoorns is het thema van deze week. Als mens ben ik echt een voorjaars- en zomertype. Maar voor een fotograaf is de herfst natuurlijk ook een geweldig seizoen. De gekleurde bladeren, paddenstoelen en knalrode besjes zijn een lust voor het oog én voor de camera. 

Dit soort foto’s kun je zelf ook maken in eigen tuin of in het parkje in de buurt. Als je rustig gaat zitten, komen vogels vanzelf weer terug op hun vaste stek. Dus pak een stoel, wat herfstattributen, vogelvoer en je fototoestel en zoek een plekje waar veel vogels komen. De eekhoorntjes kun je vinden in de heemtuinen, maar daar heb je natuurlijk wat geluk bij nodig. Mezen (linksonder) en roodborstjes (rechtsonder) zijn gemakkelijker te vinden en lokken. Maak een mooi herfsttafereel en stop er wat vogelvoer onder of smeer er wat vogelpindakaas aan. Daarna is het een kwestie van je camera in de aanslag houden en geduld. Veel plezier! 

Als je graag een keer samen herfstplaatjes wilt maken, dan kan dat! Stuur je me een mailtje? jasmijnfotografeert@gmail.com


Koolmees. (Foto: Jasmijn Fotografeert)


Roodborstje. (Foto: Jasmijn Fotografeert)


Eekhoorn. (Foto: Jasmijn Fotografeert)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie